Μητσοτάκης για το δυστύχημα με τη 13χρονη: Στόχος να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία

 Μητσοτάκης για το δυστύχημα με τη 13χρονη: Στόχος να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία

“Χαίρομαι που ξεκινάμε με τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας- έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία έως το 2030, με μια σειρά παρεμβάσεων, όχι μόνο δρόμους, αλλά και αλλαγή της κουλτούρας” επεσήμανε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ 100,3 αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα με την 13χρονη στην Καλλιθέα.

ΚΑι πρόσθεσε: Να επιμείνω και στο κράνος – ζώνη μπρος πίσω, να είμαστε αυστηροί στον ΚΟΚ. Υπάρχει συχνά σύγχυση αρμοδιοτήτων, έχουν γίνει βήματα, αλλά οι πόλεις μας δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε.

“Πρέπει να είμαστε αυστηροί στην τήρηση του ΚΟΚ, είπε ακόμα και τόνισε ότι υπάρχει ακόμα σύγχιση αρμοδιοτήτων για τις αρμοδιότητες όσον αφορά στο οδικό δίκτυο. Οι πόλεις μας ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι“.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον Κηφισό και τόνισε ότι η Αθήνα δεν είναι η χειρότερη πόλη όσον αφορά στην κίνηση αλλά σημείωσε ότι έχουμε επενδύσει πολλά στην επέκταση του Μετρό. “Η γραμμή 4 του μετρό θα είναι έτοιμη πριν το τέλος της δεκαετίας” είπε.

Για τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα….

-Εχουμε τα ΣΔΙΤ, τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Να δώσω παράδειγμα, τις φοιτητικές εστίες, περίπου 10.000 εστίες, σε τρία με 4 χρόνια για πέντε πανεπιστήμια, που θα είναι σημαντική ανάσα για τους φοιτητές μας, όπως και η αύξηση του επιδόματος ενοικίου, ειδικά αν δύο παιδιά συγκατοικήσουν. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Βασική μας διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι πως αντιλαμβανόμαστε στο ρόλο του κράτους. Βλέπετε τα τοπικά νομίσματα που ήρθαν στην επικαιρότητα. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία, την επιχειρηματικότητα.

Για ασφαλιστικές εισφορές…

-Τουλάχιστον μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία.

-Η τελική κατάληξη θα είναι ο κατώτατος μισθός να προσδιορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν και δουλεύουν, για παράδειγμα στον τουρισμό, και είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό.

-Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για φτώχεια και ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας, Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι στη φτώχεια μειώθηκαν, όπως και όλοι οι δείκτες που δείχνουν ανισότητα, βελτιώθηκαν. Σε απάντηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που στηρίζεται σε λάθος στοιχεία και στείλαμε απάντηση. Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων. Στόχος μου η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων να φτάσουμε σε κεντροευρωπαϊκά όρια.

Για τη φοροδιαφυγή….

-Μας ασκείται κριτική ότι κάναμε επιδοματική πολιτική. Η πανδημία ήταν φαινόμενο που κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τη δομή της οικονομίας και της κοινωνίας. Στηρίξαμε επιχειρήσεις και μισθωτούς, βάσει του δηλωμένου εισοδήματος. Η πολιτική μας αυτή δικαιώθηκε απόλυτα. Όπου πηγαίνω βλέπω την αγορά να πηγαίνει καλά. Στην Πάργα είδα πολύ τουρισμό ήδη, καταστήματα που έμειναν ανοιχτά χάρη στη στήριξη. Είχαμε πλαίσιο στήριξης και για τους πιο αδύναμους, όπως το μάρκετ πας. Μας λέγανε ότι ξοδεύουμε περισσότερα από όσα έχουμε. Τους διέψευσαν τα αποτελέσματα. Οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το ’22 και θα πετύχουμε τους στόχους μας. Εχουν γίνει πολλά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Πολλές συναλλαγές, αλλά και συναλλαγές των πολιτών γίνονται ψηφιακά- και αυτό ήταν κέρδος από την πανδημία. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα, πρέπει να στηρίξουμε κι άλλο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα