Ο γρίφος των πολιτικών διεργασιών μετά τις εκλογές και ο ρόλος Τσίπρα

 Ο γρίφος των πολιτικών διεργασιών μετά τις εκλογές και ο ρόλος Τσίπρα

Όπως αναφέρει η Real, οι πάντες προεξοφλούν διεργασίες μετά τις ευρωεκλογές σε όλα τα κόμματα, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνολική ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς. Ωστόσο επισημαίνει ότι υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα ερωτήματα παραμένουν στο τραπέζι και αφορούν όλους τους πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού.

Στο κάδρο των διεργασιών είναι εμφανές, σύμφωνα με τη Real, πως μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης εφημερίδας, το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού μετριέται στις έρευνες γνώμης που γίνονται και μάλιστα φέρεται να είναι ο μόνος που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί μεθοδικές κινήσεις για το πλήρες φρεσκάρισμα της εικόνας του, κάνοντας ταυτόχρονα αυτοκριτική για πτυχές της διακυβέρνησής του. Την ίδια ώρα, με τον τρόπο του έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι δεν τον εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Στο πλαίσιο αυτό, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι ρόλο επιθυμεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα.

Σχετικά Άρθρα