Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα με παλικαρίσιο “διπλό” επί του Άρη

 Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα με παλικαρίσιο “διπλό” επί του Άρη

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα μετά από ένα δραματικό παιχνίδι στο «Κλ.Βικελίδης» καθώς κέρδισε 2-1 τον Άρη και άφησε πίσω του την ΑΕΚ στην βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο «Βικελίδης» του Άρη με γκολ του Μπράντον Τόμας, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (1-1) με τον Μορόν και προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς μ΄αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έπαιρνε το πρωτάθλημα. Όμως η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε και δεύτερο γκολ (1-2) με τον Τάισον και παρότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη κατάφερε να κρατήσει το σκορ και να πάρει τον τίτλο.

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-0 την Λαμία, αλλά η νίκη της δεν είχε αντίκρυσμα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 του Ολυμπιακού με πέναλτι του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου που κέρδισε ο Μαντσίινι, ενώ ο Μπερνάρ πέτυχε δεύτερο γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους. Για τους ερυθρόλευκους μείωσε ο Ποντένσε και ο Γιόβετιτς έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία του 2-2. Μ αυτό το αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι πήραν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και άφησαν τέταρτο τον Παναθηναϊκό που για να βγει στην Ευρώπη θα πρέπει να κερδίσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Άρη.

T αποτελέσματα

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2

ΑΕΚ-Λαμία 3-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ 80

ΑΕΚ 78

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 72

Σχετικά Άρθρα