Η απάντηση Μητσοτάκη αν θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία και το μήνυμα… στους υπουργούς

 Η απάντηση Μητσοτάκη αν θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία και το μήνυμα… στους υπουργούς

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα εξαντλήσει αρχικά τη δεύτερη του θητεία και θα επιδιώξει και τρίτη θητεία ως Νέα Δημοκρατία. «Γιατί όχι» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση αν κάνει σχέδια για τρίτη θητεία.

«Με βλέπεται δισταχτικό να μιλήσω για κάτι που είναι προφανές» είπε στην συνέχεια και συνέχισε «αλλά γιατί να μας απασχολεί το ζήτημα αυτό τώρα».

«Το βρίσκω λίγο αλαζονικό να μιλάω λίγους μήνες πριν τις εκλογές για το τι θα κάνω το 2027» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαι πρωθυπουργός εν ενεργεία, είμαι πρόεδρος της ΝΔ. Έχει να κάνει με το πόσο χρήσιμος και δημιουργικός αισθάνομαι. Είναι η πιο τιμητική θέση που μπορούσα να φανταστώ. Γι’ αυτό απέρριψα κάθε σενάριο για ευρωπαϊκή θέση. Το 2027 είναι ακόμη μακριά και η προσοχή μου είναι πώς θα υλοποιήσουμε το έργο μας.» 

«Με βάζετε να προβάλλω στο μέλλον τις δυσκολίες του παρόντος. Έχω στόχους να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να πρωταγωνιστούμε εκεί που μπορούμε να πρωταγωνιστούμε, να μην υπάρχει ποτέ το φάσμα της χρεοκοπίας. Να έχουμε μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες και να δίνουμε πραγματικές ευκαιρίες στους ασθενέστερους να μπορούν να διακριθούν. Έχω μιλήσει πολλές φορές για τους στόχους», είπε.

Έστειλε το μήνυμα ότι «θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι», παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη, άφησε ανοικτό «παράθυρο» για ανασχηματισμό, ενώ, επεσήμανε ακόμη πως «θα εξαντλήσουμε τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία και θα διεκδικήσουμε τρίτη». Ωστόσο, ανέφερε ότι «είναι αλαζονικό να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε το 2027».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα έγινε η δεύτερη φτωχότερη χώρα επειδή χάσαμε το 25% του πλούτου μας, όχι επί των ημερών της ΝΔ και λόγω του λαϊκισμού που επικράτησε αργότερα. Κάνοντας λόγο για πατριωτική γιαλαντζί αντιπολίτευση εκ δεξιών και λαϊκισμό εξ αριστερών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο τοξικός και ακοστολόγητος λαϊκισμός δεν θα πρέπει να σηκώσει ξανά κεφάλι στην Ελλάδα.» 

Σχετικά Άρθρα