Χαρά Ιωαννίδη: Πέθανε σε επέμβαση ρουτίνας λιποαναρρόφησης -Χειρουργήθηκε από λάθος γιατρό

 Χαρά Ιωαννίδη: Πέθανε σε επέμβαση ρουτίνας λιποαναρρόφησης -Χειρουργήθηκε από λάθος γιατρό

Η οικογένεια της Χαράς Ιωαννίδη από την Πάτρα που «έσβησε» στα 57 της χρόνια έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο στα νότια προάστια της Αθήνας όρισε τεχνικό σύμβουλο ώστε να βρει απαντήσεις για το τραγικό γεγονός του θανάτου της. Λίγες ώρες ωστόσο μετά την κηδεία της 57χρονης μητέρας δυο παιδιών, η πρώτη αποκάλυψη έπεσε σαν «βόμβα»: Η άτυχη γυναίκα δεν χειρουργήθηκε από πλαστικό χειρουργό αλλά από επεμβατικό γιατρό άλλης ειδικότητας! 

Μιλώντας στο Mega ο Γιάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε πως η συγκεκριμένη επέμβαση δεν είναι καθόλου απλή καθώς οι περισσότεροι θάνατοι παγκοσμίως στην πλαστική χειρουργική γίνονται από επέμβαση λιποαναρρόφησης…

Αποκάλυψε μάλιστα ότι από δική του έρευνα, κατέληξε στο ότι ο άνθρωπος που έκανε την επέμβαση στην 57χρονη δεν είναι πλαστικός χειρουργός! 

Τόνισε μάλιστα πως ακριβώς για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει παρέμβαση από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας καθώς ο συγκεκριμένος χειρουργός είναι άλλης ειδικότητας. «Πως γίνεται μία γυναίκα να κάνει μία επέμβαση λιποαναρρόφησης χωρίς προεγχειρητικό έλεγχο και μάλιστα σε χώρο εκτός νοσοκομείου;» τόνισε ο κ. Λύρας. 

«Η αιτία του θανάτου της μπορεί να βρίσκεται στο ιστορικό της, δεν έχω χειρουργήσει ποτέ γυναίκα χωρίς προεγχειρητικό έλεγχο και ποτέ στο ιατρείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα