• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πρόσωπο έκπληξη για την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας – Σε ποιον κατέληξε ο Μητσοτάκης

 Πρόσωπο έκπληξη για την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας – Σε ποιον κατέληξε ο Μητσοτάκης

Πρόσωπο έκπληξη βρίσκεται στο τραπέζι για την ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και όπως όλα δείχνουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην επιλογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader,gr βασικός υποψήφιος για τη θέση που προέκυψε μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης που παραμένει ειδικός, άμισθος, σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά διετέλεσε Βουλευτής Κύπρου από το 2006 ως και το 2013 ενώ έχει χρηματίσει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις Κληρίδη και Αναστασιάδη.

Το 10ήμερο παρασκήνιο για τον Αποστολάκη: Πως χάλασε το σχέδιο του Μαξίμου, τι φοβήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-Παραμένει σύμβουλος του Τσίπρα ο ναύαρχος

Το 2014 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής ωστόσο παραιτήθηκε έπειτα από τέσσερις μήνες, ώστε να αναλάβει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Στην πολιτική του διαδρομή, συνεργάστηκε με τον Γιάννο Κρανιδιώτη και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο 63χρονος Ελληνοκύπριος πολιτικός έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα πολιτικής προστασίας.

Από το 2014 ως και το 2019 βρισκόταν στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου επιφορτισμένος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και συντονιστής για τον έμπολα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τομείς που θα κληθεί να διαχειριστεί και ο νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.