“Ικανοποίηση” για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, προβληματισμός για τα “φάλτσα”

 “Ικανοποίηση” για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, προβληματισμός για τα “φάλτσα”

Στον ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν σαν να…”κυβερνούν” καθώς όπως λένε βλέπουν να έχει συγκροτηθεί εκ νέου ένα ετερόκλητο “αντιΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο  από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά που… αντιπολιτεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση! Το γεγονός μπορεί να ικανοποιεί ως ενα βαθμό την Κουμουνδούρου με την έννοια ότι οι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι με τη στάση τους επιβεβαιώνουν τη δυναμική που αναπτύσει το κόμμα υπό τη ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, οι δηλώσεις του οποίου ωστόσο είναι ερμηνεύσιμες και προς κριτική από τα αριστερά,  με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά για ευνόητους λόγους να πλαγιοκοπούν το κόμμα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μένει κατά κάποιο τρόπο στο απυρόβλητο.

Για παράδειγμα τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις δαπάνες για τη υγεία, στάθηκαν  αφορμή για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά να βάλουν στο στόχαστρο τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ουσιαστικά προτείνει τη μείωση των δαπανών για τη υγεία στο 5%, ενώ επί ΝΔ είναι ήδη στο 5,7%.

Στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός και σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις ο Στέφανος Κασσελάκης σε χρόνο dt ομολογουμένως με μια ανάρτηση του στο X (πρώην twitter), αφού σημείωσε ότι “την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία” διευκρίνισε ότι “Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού. Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!”

“Ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση;” διερωτήθηκε και πρόσθεσε “Ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων; Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού; Είμαι στο Αιγαίο, πηγαίνω από νησί σε νησί, όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός, και βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας”.  Και όπως τόνισε “Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική. Μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθούν:  Σε όλη τη χώρα, έχουμε ένα ΕΣΥ σε πλήρη αποσύνθεση. Δε θέλουμε αυτήν την Ελλάδα και δε θα την επιτρέψουμε. Η πρότασή μας θα σημάνει μία επανάσταση στον χώρο της Υγείας.”.

Παράλληλα το κόμμα βρέθηκε στο στόχαστρό του “μετώπου” επειδή δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές. Μέχρι και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξεδωσε ανακοινωση την οποία ανέφερε δηκτικά “Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών, όπως ο έκανε και ο προκάτοχός του κ. Τσίπρας για τις ψήφους της Χ.Α, όταν μετά τη διάλυσή της ως εγκληματικής οργάνωσης, δεν συμμετείχε στις εκλογές του Ιουλίου 2019; Μπορεί όμως κανείς να αξιολογήσει και τη δήλωση του αρχηγού των Σπαρτιατών κ. Στίγκα (σ.σ. χθες στη Ολομέλεια), που επαινεί για τη στάση του αυτή το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αξιοπρεπές κόμμα. Δίνει γραμμή;”.

Εκ νέου συναγερμός στην Κουμουνδούρου. Σε πρώτο χρόνο πηγές του κόμματος έσπευσαν να πουν ότι “Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που εκφράζεται από τη ρητορική των κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη και συμπεριλαμβάνει στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της ΝΔ των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους, υμνήτρια του Κασιδιάρη, τολμά να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει ψήφους σε θολά νερά”, τονίζοντας επίσης ότι “Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης  σε σημερινή του συνέντευξη ξεκάθαρα αρνήθηκε οποιαδήποτε ακροδεξιά ψήφο, ακυρώνοντας το νέο αφήγημα του Μαξίμου.Θυμίζουμε απλώς πως μόλις προχθές η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου περιέγραψε με απόλυτη ειλικρίνεια την στόχευση που είχε η συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας”.

Ακολούθησε αργά το απόγευμα εκ νέου μια νέα ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο X και μέσα από ένα βίντεο από την πρωινή του συνέντευξη στο Open, απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά το κόψιμο των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο. “Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί “Σπαρτιατών”. Στο ερώτημα “τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;”, η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: “ΌΧΙ” ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Παράλληλα το Γραφείο Τύπου με αφορμή τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου απο τον “ανεξάρτητο” Σπαρτιάτη Κ. Φλώρο μέσα στη Βουλή (!) σε ανακοίνωσή του τόνισε 

“Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής”.

Στην Κουμουνδουρου  βλέπουν ότι ο προεκλογικός αγώνας του κόμματος είναι πολυμέτωπος. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν ότι ο Κασσελάκης τρέχει μόνος του και σχεδόν κάθε μέρα επιχειρεί να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα με τις πρωινες αναρτήσεις του  στα social media και στη συνέχεια ο ίδιος και το κόμμα σπεύδουν για τις απαραίτητες απαντήσεις και διορθώσεις προς άρση διαστρεβλώσεων και παρεξηγήσεων. Σκηνικό που παραπέμπει στην κριτική όσων αναφέρονται συχνά πυκνά στην υπολειτουργία των συλλογικών οργάνων, ακόμη ίσως και του επιτελείου του προέδρου!

Σχετικά Άρθρα