• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Γερμανία: Την Πέμπτη αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

 Γερμανία: Την Πέμπτη αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Την Πέμπτη ξεκινούν και επισήμως οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» ανάμεσα στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ενός ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού για διάφορα θέματα και τομείς πολιτικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας πάντως (RND), η σύνθεση αυτών των ομάδων εργασίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το πρώτο βήμα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία έγινε την περασμένη εβδομάδα καθώς οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων συμφώνησαν να προτείνουν στις βάσεις των κομμάτων τους να προχωρήσουν σε επίσημες συνομιλίες για τη διαμόρφωση κυβερνητικής συμμαχίας, δήλωσε ο επικεφαλής του SPD, Όλαφ Σολτς.

«Είμαι πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια φιλόδοξη και βιώσιμη συμφωνία συνεργασίας», αναφερόταν στο κοινό ανακοινωθέν.