Ρίχνουν τους τόνους κυβέρνηση-εκκλησία μετά την “καταδίκη” Ιερώνυμου στις χειροδικίες-Κοινή επίσκεψη με Μητσοτάκη στο Δήλεσι

 Ρίχνουν τους τόνους κυβέρνηση-εκκλησία μετά την “καταδίκη” Ιερώνυμου στις χειροδικίες-Κοινή επίσκεψη με Μητσοτάκη στο Δήλεσι

Στον απόηχο των αναταράξεων με την εκκλησία που προκάλεσε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, και εν μέσω προεκλογικής περιόδου πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στη Θήβα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ερχόμενη Παρασκευή θα βρεθούν από κοινού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα.

Ουσιαστικά με το τετ α τετ σπάει ο πάγος στη σχέση κυβέρνησης – εκκλησίας για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Η αρχή προφανώς έγινε από τη στάση που τήρησε ο Αρχιεπίσκοπος απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκαν βουλευτές της ΝΔ μέσα σε εκκλησίες από φανατικούς. Ο κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς απάντησε:

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά κι πρόσθεσε:«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της»

Η αντίδραση του αρχιεπισκόπου όπως λένε οι πληροφορίες προκάλεσε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς επικρατούσε έντονος προβληματισμός από τις χειροδικίες σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα όπως στο πρόσφατο περιστατικό με το χαστούκι σε βουλευτή της ΝΔ στην Καβάλα.

Μάλιστα την Τρίτη 23 Απριλίου στις 10:00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί -για πρώτη φορά επί Πιερρακάκη- το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση αυτή θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων αλλά και μετά το χαστούκι μέσα σε εκκλησία στην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Δεληκάρη.

Σχετικά Άρθρα