Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεντεύξεις Μητσοτάκη-Κασσελάκη

 Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεντεύξεις Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Κασσελάκης έπαιξε ζωντανά, στην εκπομπή Live News, βίντεο με δύο διαφορετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τη βραδιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Το Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών κατηγόρησε για «αλαζονεία και επιθετικότητα» τον Στέφανο Κασσελάκη, παραπέμποντας στις εξηγήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη επί του θέματος.

«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ 1, κατά τη διάρκεια της οποίας, αναφερόμενος στα Τέμπη δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε (για την εύφλεκτη ύλη), αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθύμισε ότι λίγο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία, κάνοντας λόγο μάλιστα για «θεωρίες συνομωσίας».

Μάλιστα έπαιξε ζωντανά στην εκπομπή βίντεο με τις δύο διαφορετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Για να προσθέσει πως «ο πρωθυπουργός της χώρας, στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει να το πει δημόσια».

«Γιατί προεκλογικά είπε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε τίποτα το εύφλεκτο και σήμερα είπε άλλα; Γιατί είπε ψέματα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο κυβερνητικό αφήγημα περί «υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ» για τα Τέμπη και μη ύπαρξης συγκεκριμένων κατηγοριών εναντίον του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προκειμένου να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι το κατηγορητήριο με 11 κακουργηματικές πράξεις έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι εάν η ΝΔ αμνηστεύσει κοινοβουλευτικά τον κ. Καραμανλή «δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τις ίδιες κατηγορίες εναντίον του».

  • «Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσει», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, μέσω πηγών, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα είπε για τα Τέμπη και τα «ψέματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για «τις νέες του διαστρεβλώσεις γύρω από τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού για τα περί ‘μονταζιέρας’ και ‘ξυλολίου’ στα Τέμπη, παραθέτουμε τις σημερινές απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών», σημείωσαν.

Και παρέπεμψαν στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το τρένο να μετέφερε στην τραγωδία των Τεμπών ξυλόλιο, ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει πώς διέρρευσαν οι λεγόμενες «μονταρισμένες συνομιλίες», επανέλαβε τα περί «θεωριών συνωμοσίας», «όλα αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», «η αντιπολίτευση είναι τοξική» και τα λοιπά…

Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, η άποψη του κ. Μητσοτάκη για το «μπάζωμα»: «Ποιο μπάζωμα; Ρωτώ εγώ: το να ρίξεις χαλίκι για να σταθεροποιήσεις το έδαφος να πάει ο γερανός να σηκώσει τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, όχι της εμπορικής, της επιβατικής… Γι’ αυτό έγινε. Ήταν μία επιχειρησιακή απόφαση, εμείς ούτε καν το γνωρίζαμε αυτό. Λοιπόν, πάρθηκε μία απόφαση να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να σηκωθούν τα βαγόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι την απόφαση την πήραν τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει την ευθύνη στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

  • Την «σκυτάλη» από τον πρόεδρο του κόμματος πήρε η Κουμουνδούρου, στην ανακοίνωση της οποίας σημειώνεται ότι «ο πρωθυπουργός πιάστηκε να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, η κατηγορηματική διαβεβαίωσή του μετατράπηκε σε κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Η επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη έκαμψε ακόμη μια πρωθυπουργική ‘βεβαιότητα’», υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι «η κατηγορηματική και παρατεταμένη διάψευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μεταφορά εύφλεκτων υλικών, όπως το ξυλόλιο, από τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία των Τεμπών, σήμερα έγινε μια θεαματική παραδοχή ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

  • Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τις αναφορές του στα Τέμπη, εξαπέλυσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεντρώνοντας στην «μονταζιέρα», που αποκάλυψε «Το Βήμα».

«Σήμερα, μας είπε ότι αφού έχει πάει το κανονικό ηχητικό στη Δικαιοσύνη, δεν έγινε και τίποτα. Μα σοβαρά μιλάμε; Δεν έγινε τίποτα; Εκείνο το βράδυ, ένας αδίστακτος άνθρωπος πήρε τις συνομιλίες του σταθμάρχη, τις αλλοίωσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα και δεν έγινε και τίποτα; Αυτό μας έλειπε, να έχουν δώσει το χαλκευμένο στην ανάκριση!», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν πιστεύει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη στην υπόθεση των ηχητικών του σταθμάρχη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «κάθε τρεις και λίγο, πιάνουμε τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα».

«Εκτιμώ ότι λέει ένα ακόμη ψέμα», προσέθεσε, υποστηρίζοντας πως «εκείνο το βράδυ, μπροστά στην αγωνία της πολιτικής διαχείρισης, έστησαν ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πήραν τα αρχεία, τα χάλκευσαν και τα διοχέτευσαν στο Πρώτο Θέμα. Για μένα, η Δικαιοσύνη πρέπει να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες του Πρώτου Θέματος πώς έφτασαν στα χέρια τους, και αν έφτασαν χαλκευμένα ή όχι. Όλα θα αποκαλυφθούν και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα», επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα