Μαξίμου: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας με θέματα καθημερινότητας και το δίλημμα “σταθερότητα ή αστάθεια” ενόψει ευρωεκλογών

 Μαξίμου: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας με θέματα καθημερινότητας και το δίλημμα “σταθερότητα ή αστάθεια” ενόψει ευρωεκλογών

Την πιο δύσκολη στιγμή της από το 2019 έως σήμερα, περνά η κυβέρνηση καθώς έχει πολλά και σημαντικά μέτωπα ανοικτά ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές. Μετά τους πρόσφατους κλυδωνισμούς από την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των Τεμπών αλλά και τις παραιτήσεις των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, Γ. Μπρατάκο και Στ. Παπασταύρου, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να αλλάξει την «ατζέντα» επιδιώκοντας φυγή προς τα εμπρός με αιχμή του δόρατος τα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

«Η Ελλάδα απορροφά για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων το 10% των διαθέσιμων πόρων της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Είναι μία ακόμη απόδειξη της βούλησής μας να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην πολιτική προστασία, στον φορολογικό μηχανισμό» ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα με την κυβέρνηση να καταλογίζει τυμβωρυχία στην αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση να καταλογίζει συγκάλυψη στην κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε πως «είναι θλιβερό ότι η αντιπολίτευση καταφέρνει να συνασπιστεί μόνο πίσω από τερατολογίες και όχι γύρω από μια θετική πρόταση για το μέλλον της χώρας» επισημαίνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά το «μέτωπο» μεταξύ κυβέρνησης και Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέψευσαν δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, που υποστήριζε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε μήνυμα στον επιχειρηματία πριν την επίσκεψη των δυο υπουργών Γ. Μπρατάκου και Στ. Παπασταύρου στο σπίτι του επιχειρηματία.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το μήνυμα πως «δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον» επισημαίνοντας ότι « ο καθένας στον ρόλο του» και «όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες».

Όπως υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη, το συνέδριο της ΝΔ, στο τέλος της εβδομάδας, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να τεθούν επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο τα «διλήμματα» της ευρωκάλπης και για να αυξηθεί η συσπείρωση της παράταξης. 

Στον χθεσινό εβδομαδιαίο απολογισμό του μέσω facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα τονίζοντας πως «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων της επόμενης περιόδου είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία, χρειάζεται τεχνοκρατική τεκμηρίωση προκειμένου να είναι έτοιμες στην ώρα τους και να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο ο πρωθυπουργός θα θέτει εντονότερα στο εκλογικό σώμα το δίλλημα «σταθερότητα ή αστάθεια» που είχε θέσει και κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών.  

Σχετικά Άρθρα