Αυγέρη: “Θα γίνει πάρτι στην Ελλάδα για τον γάμο του Στέφανου”

 Αυγέρη: “Θα γίνει πάρτι στην Ελλάδα για τον γάμο του Στέφανου”

Ενώ οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στην επτάωρη συνεδρίαση είχαν «ανάψει», ο κ. Κασσελάκης αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να παντρευτεί σήμερα με τον σύντροφό του Τάιλερ Μπακμπέθ στη Νέα Υόρκη.

Είπε, μάλιστα, πως ο κύριος λόγος για τον οποίο αναχώρησε για τις ΗΠΑ από την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν ο πολιτικός γάμος του με τον Τάιλερ. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, τα μέλη του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να του ευχηθούν.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας σήμερα στο Open, περιέγραψε τη σκηνή: «Μόλις το άκουσαν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, του έδωσαν ευχές. Του ευχήθηκαν “βίον ανθόσπαρτον”, να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς».

Παράλληλα, η κυρία Αυγέρη είπε ότι το καλοκαίρι θα γίνει το γλέντι του γάμου στην Ελλάδα, σε κάποια παραμεθόρια περιοχή. Ωστόσο, τόνισε πως η σημερινή τελετή θα διεξαχθεί σε πολύ κλειστό κύκλο, με έναν μόλις μάρτυρα, αλλά θα υπάρχουν κάποια ενσταντανέ τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας: «Να δούμε πώς θα θεσμοθετηθεί και στη χώρα μας ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να χαίρονται τη χαρά χωρίς στερεότυπα και καταναγκασμούς. Ένα ζευγάρι ομόφυλων ανδρών δεν μπορεί να τελέσει πολιτικό γάμο στην Ελλάδα».

Στέφανος Κασσελάκης: Η νομική εξήγηση του γάμου του με τον Τάιλερ

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στο Mega για τον λόγο που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να παντρευτεί τώρα με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Μιλώντας στο κανάλι, ο Όθων Παπαδόπουλος εξήγησε πως επειδή ο γάμος μεταξύ δύο ομόφυλων ατόμων δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, δημιουργούνται πολλά νομικά θέματα, καθώς σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού επιτρέπεται.
«Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζονται, όμως, σε πολλές άλλες χώρες και έτσι προκύπτουν διάφορα νομικά προβλήματα σχετικά με το τι συμβαίνει όταν έρθουν εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και στην τεκνοθεσία. Επίσημα, η ελληνική νομοθεσία δεν δίνει καν την άδεια παραμονής σε τρίτη χώρα για έναν γάμο που δεν αναγνωρίζει. Εκ πλαγίου όμως, με δικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Έρχονται, δηλαδή, οι δικαστικές αποφάσεις να αντικαταστήσουν τον νόμο», εξήγησε.

«Ο γάμος μπορεί να γίνει όπου θέλει το ζευγάρι»
Η Μαρία Μάρκου, δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, είπε πως, σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης, ο γάμος μπορεί να γίνει όπου θέλει το ζευγάρι, είτε στο δημαρχείο είτε σε λίμνη.

«Οποιοσδήποτε θέλει να τελέσει έναν γάμο, μπορεί να πάρει μία άδεια όπου γράφεται απλά σε έναν οργανισμό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εξειδικευμένος από το κράτος. Από το 2011 υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, η οποία δίνει τα αντίστοιχα δικαιώματα με έναν γάμο ετεροφύλων».

Σχετικά Άρθρα