Μαξίμου: Τώρα εκλογές – Λήξαν το θέμα των υποκλοπών… “ότι ήταν να γίνει θεσμικά έγινε” – Κριτική σε ΑΔΑΕ και τα ρυπαρά δίκτυα

 Μαξίμου: Τώρα εκλογές – Λήξαν το θέμα των υποκλοπών… “ότι ήταν να γίνει θεσμικά έγινε” – Κριτική σε ΑΔΑΕ και τα ρυπαρά δίκτυα

Μια πρόγευση για την ακραία πόλωσης που αναμένεται να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό κατά την προσεχή προεκλογική περίοδο έδωσε η χθεσινή μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Απο το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως «η κυβέρνηση βγήκε ωφελημένη από τη  συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, την οποία προκάλεσε ο κ. Τσίπρας επειδή δεν είχε άλλο δρόμο κλιμάκωσης».

Ειδικότερα, σημειώνουν  πως «το ζήτημα των παρακολουθήσεων τέθηκε στη σωστή του διάσταση, με καθαρά  θεσμικό τρόπο και φάνηκε πολύ καθαρά και από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ότι δεν περίμενε καμία ΑΔΑΕ αφού είχε πλήρη πληροφόρηση από την αρχή για όλη αυτή την υπόθεση μέσω δικών του δικτύων, πληροφόρηση που δεν είχε η κυβέρνηση. Με πολύ τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα αναλύθηκε και από τον Πρωθυπουργό και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, γιατί δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η ΑΔΑΕ. Σε πολιτικό επίπεδο το θέμα κλείνει εδώ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο δίλημμα «δημοκρατία ή εκτροπή» που έθεσε ο Αλ. Τσιπρας από το βήμα της Βουλης,  ανέφερε πως «οι πολίτες θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή» προσθέτοντας πως «η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Επι της ουσίας της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα με κυριότερο το πως έχουν φτάσει στα χέρια του Αλ. Τσίπρα ονόματα και πληροφορίες που και ο ίδιος δεν διαθέτει. Μάλιστα για τα ονόματα είπε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχαν στην επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει πως τα βρήκε.

Η απάντηση όμως του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε νέα δεδομένα αφού όπως είπε η επιστολή ήταν απάντηση σε δική του στην οποία ο ίδιος ζητούσε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να διευκρινίσει αν αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση, κάτι που ανοίγει νέο κύκλο συζήτηση για τις αρμοδιότητες και κυρίως για τον τρόπο που ο Χρήστος Ράμμος χειρίζεται αυτή την υπόθεση.

Μάλιστα από την Πειραιώς σε ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν «αμήχανη την στάση του Αλ. Τσίπρα στην Βουλή» τονίζοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ. Τσίπρας κατέγραφε ονόματα. Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ. Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ. Ράμμος προς τον κ. Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου. Αλήθεια, πώς έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των  προσώπων αυτών; Μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής; Μήπως από τα ρυπαρά δίκτυα; Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο όπως φάνηκε και σήμερα στη Βουλή. Κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση».

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «ένα προς ένα αποδομούνται τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι:

  • Οι επισυνδέσεις αυτές ήταν νόμιμες. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούται να εκφράσει γνώμη όπως έχει γίνει και στο παρελθόν από άλλους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου που έχουν τοποθετηθεί με ανάλογο τρόπο ως προς τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ
  • Η δικαιοσύνη και η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης των παρακολουθήσεων . Στο σημείο αυτό τόνισε πως «η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους» καθώς και ότι «Ο διαχωρισμός των εξουσιών επιβάλει σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και τους δικαστές.
  • Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ αναφέρει ότι η αρχή υπεισέρχεται μόνο στον έλεγχο και για τον πρόεδρό της, ενημερώνει για θέματα άρσης απορρήτου τον πρόεδρο της βουλής, τους αρχηγούς και τον υπουργό της δικαιοσύνης. Όπως σημείωσε «ασφαλώς η γενική διατύπωση για ενημέρωση επί θεμάτων απορρήτου κάθε άλλο παρά παραπέμπει στη δημοσιοποίηση ονομάτων και τηλεφώνων»
  • Η αρχή από συστάσεως της και ο επικεφαλής ενημέρωναν πάντα τη Βουλή παρέχοντας γενική ενημέρωση και ποτέ δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα