Κλείνουν δύο “μέτωπα” με Εκκλησία και Θεσσαλία στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές- Ο ρόλος Χατζηδάκη

 Κλείνουν δύο “μέτωπα” με Εκκλησία και Θεσσαλία στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές- Ο ρόλος Χατζηδάκη

Η κυβέρνηση οδεύοντας προς τις Ευρωεκλογές επιχειρεί να κλείσει δύο ανοικτές πληγές. Η πρώτη πληγή αφορά τη ρήξη με την Εκκλησία που επήλθε από την ψήφιση της ισότητας στον γάμο και η δεύτερη πληγή αφορά τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων στην πολύπαθη Θεσσαλία. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του την προεκλογική καμπάνια.

Χθες όρισε την 12άδα των υπουργών που θα αναλάβει ο καθένας από μια περιφέρεια ως συντονιστής και κάλεσε στην Πειραιώς την πρώτη 20άδα των βουλευτών του για να τους δώσει κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής περιόδου.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει ως συντονιστή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κ. Χατζηδάκης είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, είναι πολιτικός ήπιων τόνων, είναι αποτελεσματικός και το βασικότερο είναι ο άνθρωπος που έχει πλήρη εικόνα για τις αποζημιώσεις των Θεσσαλών

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλία που ακόμα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες. Συγκεκριμένα θα μιλήσει στο Μουζάκι Καρδίτσας, στην παρουσίαση των πεπραγμένων για την αποκατάσταση ζημιών από δύο θεομηνίες. «Η Θεσσαλία μπορεί μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να ανασυγκροτηθεί και να χτίσει αυτά τα οποία καταστράφηκαν καλύτερα και πιο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών», τόνισε ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη επίσκεψή του στην περιοχή.

Η δεύτερη ανοικτή πληγή που επιδιώκει να κλείσει η κυβέρνηση είναι η ρήξη με την εκκλησία που προκάλεσε η θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι επιθέσεις κληρικών εναντίον γαλάζιων στελεχών έχουν θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να λειάνει το έδαφος με την εκκλησία και από καιρό έχει κάποιες κινήσεις επαναπροσέγγισης. «Δεν νομίζω ότι μεμονωμένα περιστατικά χαρακτηρίζουν συνολικά τους ιερείς και την ελληνική Εκκλησία. Προφανώς αυτά, όταν γίνονται πρέπει να καταδικάζονται, ν’ απομονώνονται, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η εικόνα, ούτε των πιστών, ούτε συνολικά της Εκκλησίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

 Χθες, ο πρωθυπουργός άκουσε με ικανοποίηση το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου  που τόνισε ότι «η Εκκλησία αγαπάει και δεν εκδικείται».

Μάλιστα, την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί κοινή συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου στις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εκτονωθεί στο μέγιστο βαθμό η κρίση μεταξύ των δύο πλευρών και να δοθεί προς όλες τις πλευρές το μήνυμα της «ομοψυχίας». Από την ΝΔ είδαν πολύ θετικά την πρόσφατη συνάντηση του Πέτρου Μπελέρη με τον  Αρχιεπισκόπο που έγινε παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου. 

Σχετικά Άρθρα