Θετική ατζέντα, αποφυγή πόλωσης-Έμφαση σε οικονομία, μεταρρυθμίσεις, με στοίχημα την ακρίβεια στην πασχαλινή αγορά

 Θετική ατζέντα, αποφυγή πόλωσης-Έμφαση σε οικονομία, μεταρρυθμίσεις, με στοίχημα την ακρίβεια στην πασχαλινή αγορά

Παρά το γεγονός ότι το κλίμα πόλωσης θα αυξάνεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης των Ευρωεκλογών, από το γαλάζιο στρατηγείο έχουν αποφασίσει να απαντούν όσο το δυνατό λιγότερο στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης και να θέσουν στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής τους τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών. Σημαντικό κομμάτι της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας θα περιλαμβάνει και η οικονομία, την οποία θεωρούν ως «δυνατό και αξιοποιήσιμο χαρτί».

Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως γνωρίζουν καλά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια. Το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ημερών είναι η πασχαλινή αγορά να κινηθεί στα περσινά επίπεδα και να μην εντοπίσουν οι καταναλωτές υπέρογκες ανατιμήσεις.

«Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαικά» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κάνοντας ειδική αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poors και την υποβολή στην Ε.Ε. του 4ου αιτήματος πληρωμής από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. 

  • Το επόμενο διάστημα από το Μέγαρο Μαξίμου θα δοθεί έμφαση σε διάφορες πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης,  και της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα. 

«Αν η πρώτη τετραετία ήταν τετραετία όπου θεραπεύσαμε πολλές πληγές και στηρίξαμε την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη τετραετία, είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της παθογένειας που μας κράτησαν πίσω τόσα χρόνια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αυτή είναι η τετραετία των μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων».

  • Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να γίνει ένας απολογισμός των κυβερνητικών δράσεων για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και να τονιστεί η σημασία του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας που θα ψηφιστεί από την Βουλή λίγο πριν το Πάσχα αλλά και του νέου ποινικού κώδικα με την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Επίσης, αναμένεται να γίνει ένας γενικότερος απολογισμός για την ψηφιοποίηση των σημαντικών λειτουργιών του κράτους και στο νέο τρόπο αξιολόγησης και επιλογής των διευθυντών στο δημόσιο τομέα. Όσον αφορά τον τομέα της Υγείας και της Παιδείας που αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, το βάρος θα δοθεί στα απογευματινά χειρουργεία και τις νέες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αντίστοιχα. 

Σχετικά Άρθρα