Μητσοτάκης: Πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα βγει Τσίπρας

 Μητσοτάκης: Πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα βγει Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας στη Βουλή για τις υποκλοπές υπενθύμισε ότι ο ίδιος κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δύο φορές δημόσια, αλλά και κατ’ ιδίαν σε συνάντηση και εκείνος αρνήθηκε, όπως αρνείται και τώρα.

“Εχει πει βέβαια ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση, έχει πει ότι δε θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργός της χώρας, ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε. Ειναι δικαίωμα του να επιλέγει τους φίλους και τους συμμάχους του, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να πει γιατί και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού και πρόσθεσε:

“Φαίνεται ότι ο αρχηγός σας έχει άλλα σχέδια. Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Για αυτό ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίσουν Ανδρουλάκη θα τους προκύψει Τσίπρας”.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε η συζήτηση για τις υποκλοπές να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και υποστήριξε: “Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μειώσει το εθνικό έργο της ΕΥΠ.”

“Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη, να προσφύγει στα δικαστήρια”
Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν παράνομα λογισμικά στις εθνικές υπηρεσίες και δήλωσε: “Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη, να προσφύγει στα δικαστήρια”.

Εκτίμησε δε με νόημα ότι μπορούν να βρεθούν διαδικασίες ώστε η επιτροπή Θεσμών να συνεδριάζει στο εξής με μυστικότητα, σχολιάζοντας για τις διαρροές σχετικά με την ακρόαση Δεμίρη: “Τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούν να νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο”.

“Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη Δημοκρατία και έχει τη δύναμη να καλύπτει τις ελλείψεις της με διορθωτικές τομές”, κάνοντας λόγο για πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για τις νόμιμες επισυνδέσεις που δε θα ακυρώνουν όμως το ρόλο της υπηρεσίας, αλλά και πρόσθετη προστασία για δημόσια πρόσωπα, ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ μέσω της επιτροπής Θεσμών, αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας, ενίσχυση εσωτερικού ελέγχου διαφάνειας και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού ΕΥΠ. Εκτίμησε εξάλλου ότι “θα είναι μισή η δουλειά της εξεταστικής αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε προτάσεις”.

Σχετικά Άρθρα