Ο Πανούσης αδειάζει τον Μητσοτάκη: “Εγώ κατήγγειλα ότι με απειλούν, όχι ότι με παρακολουθούν”

 Ο Πανούσης αδειάζει τον Μητσοτάκη: “Εγώ κατήγγειλα ότι με απειλούν, όχι ότι με παρακολουθούν”

Με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Πανούση, μίλησε το in, αμέσως μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, όπως κι άλλων υπουργών, όπως της κ. Βαλαβάνη, του κ. Λαφαζάνη, του κ. Βαρουφάκη κ.λπ.

Ο Γιάννης Πανούσης ανέφερε στο in:

«Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστες που άνηκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν».

Οι ρουκέτες Πανούση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2015 είχε γίνει σάλος με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο κ. Πανούσης, παρουσιάζοντας στοιχεία στις δικαστικές αρχές. Ο πρώην υπουργός παρουσίασε συνομιλίες που φέρεται να έχει καταγράψει την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2015 ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ της εποχής έλεγαν:

«Υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι ‘Πυρήνες της Φωτιάς’ με αποκάλεσαν «κατά φαντασίαν… Πρωθυπουργό… Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;», είχε δηλώσει ο κ. Πανούσης χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης φέρεται να είχε πει τότε ότι δεν θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, καθώς φοβάται για τη ζωή του.

«Δεν μπορώ να γυρίσω στο πανεπιστήμιο, θα με σκοτώσουν, φέρεται να είπε ο κ. Πανούσης, σε βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος τον ρώτησε αν θα επιστρέψει στην πανεπιστημιακή του έδρα.

Σχετικά Άρθρα