• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τσιόδρας: Λανθασμένη εντύπωση ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν – Αποφύγαμε 8.400 θανάτους (vid)

 Τσιόδρας: Λανθασμένη εντύπωση ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν – Αποφύγαμε 8.400 θανάτους (vid)

“Oσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους” είπε στην έκτακτη ενημέρωση στους εκπροσώπους του Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, όμως, «αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό» και υπογράμμισε πως είναι «λανθασμένη η εντύπωση πως δεν δουλεύουν τα εμβόλια».

Βολές ΣΥΡΙΖΑ για την επανεμφάνιση Τσιόδρα: “Τον ξαναθυμήθηκαν…”

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Τσιόδρας ανέλυσε τα στοιχεία μελέτης που έγινε στη χώρα μας όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών από την αρχή της διαδικασίας και έως τις 11 Οκτωβρίου.

Σημείωσε, ειδικότερα, πως η μελέτη έγινε σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη των εμβολιασμών έως και τις 11/10 και υπήρξε έρευνα για «όλα τα εμβόλια συνολικά και το καθένα χωριστά».

Ξεκαθάρισε, πως λόγω του εμβολίου, όπως φάνηκε από την έρευνα, αποφύγαμε 8.400 θανάτους. Σε περίπτωση, δε, πως η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 95%, θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από αυτούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα. Ακόμα, μελετήθηκαν οι ηλικιακές κατανομές και υπάρχουν ξεχωριστά δεδομένα για τα άτομα άνω και κάτω των 60, αλλά και των πλήρως εμβολιασμένων.