Στην Ήπειρο ο Κασσελάκης- Αισιοδοξία για 20% μετά τη δημοσκοπική στασιμότητα ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

 Στην Ήπειρο ο Κασσελάκης- Αισιοδοξία για 20% μετά τη δημοσκοπική στασιμότητα ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Με αμείωτη ένταση ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να οργώνει τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, αισιοδοξώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί όχι μόνο φθάσει το εκλογικό του ποσοστό (17,8%), αλλά να φθάσει και να ξεπερνά το 20%. Μια αισιοδοξία που στηρίζεται στα ευρήματα των δημοσκοπησεων και στη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς και όχι μόνο, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Νέα Αριστερά παρουσιάζουν δημοσκοπική στασιμότητα.

“Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά”, τόνισε άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Euractiv, επισημαίνοντας “θα ξεπεράσουμε όλες τις προσδοκίες και τον σκεπτικισμό και θα εκπλήξουμε τον κόσμο, θετικά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ μεγάλη έκπληξη στις εκλογές. Και αυτό προέρχεται από αυτό που βλέπουμε στην κοινωνία”.

  • Έτσι μετα την πολυήμερη περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου και τις Πασχαλινές διακοπές στην Κέρκυρα και τους Παξούς πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στους νομούς της Ηπείρου, Συγκεκριμένα επισκέφθηκε Θεσπρωτία και Πρέβεζα και σήμρα Τετάρτη (8/5) την Άρτα και τα Ιωάννινα, όπου  θα παραμείνει και την Πέμπτη (9/5) συνεχίζοντας τις επαφές του.

Ο κ. Κασελάκης χθες συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Αυλωνίτη, επισκέφθηκε με το πλοίο της γραμμής τους Παξούς και η υποδοχή από τους κατοίκους σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ήταν ιδιαίτερα θερμή.  Σε συνομιλίες που είχε μαζί τους άκουσε τα προβλήματα τους, ενώ τους εντυπωσίασε το γεγονός πως για την μετακίνηση του στο νησί δεν χρησιμοποίησε κάποιο ιδιωτικό σκάφος ή περιπολικό του Λιμενικού, όπως συνηθίζεται με τους αρχηγούς κομμάτων, αλλά το καράβι που κάνει το δρομολόγιο Κέρκυρα – Παξοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες, με τουριστικούς παράγοντες, με παράγοντες της διοίκησης, αλλά και με πολλούς πολίτες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που έχει το νησί, προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, το οδικό δίκτυο και με ζητήματα σύνδεσης τόσο με την Κέρκυρα όσο και με την ηπειρωτική ακτή. Του είπαν ότι τον χειμώνα τα δρομολόγια τα οποία γίνονται είναι πλέον λίγα, δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους και το νησί παραμένει ακόμα και για μέρες αποκλεισμένο. Οι επιχειρηματίες της περιοχής επεσήμαναν ότι εδώ και μερικούς μήνες δεν υπάρχει ούτε ένα υποκατάστημα τραπεζών στο νησί, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εμπορική δραστηριότητα, καθώς επίσης και ζητήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των Παξών.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς εναντίον του από Ιεράρχες και ανθρωπους της Εκκλησίας, ακολουθεί μια τακτική προσέγγισης και φιλίας, εκδηλώνοντας το θρησκευτικό του συναίσθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας της Ανάστασης, συναντήθηκαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον μητροπολίτη Κέρκυρας, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία, οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Όταν είχε ερωτηθεί για αυτήν την δήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απαντήσει “Εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει”.

  • Έτσι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός όταν ο Μητροπολίτης Νεκτάριος πλησίασε τον Στ. Κασσελάκη προκειμένου να του ευχηθεί για το Πάσχα. “Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου” είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό τη αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ενώ χαιρέτισε και τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, γεγονός που εκλαμβάνεται και ως ένδειξη ότι “λιώνουν οι πάγοι” και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας!

Παράλληλα και μέσω της εφημερίδας “Αυγή” ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να προβάλει βασικές προγραμματικές θέσεις, με τη μορφή σχεδίων νόμου προκειμένου να πείσει για τις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες θέσεις του, ενόψει των ευρωεκλογών και όχι μόνο.

Έτσι η φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών σε πετρελαϊκές εταιρείες και τράπεζες αποτελεί το βασικό εργαλείο του σχεδίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μειωθούν οι τιμές και να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες συνέπειες της ακρίβειας στη χώρα. Επίσης η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα αποτελούν τον δεύτερο βασικό πυλώνα του σχεδίου με στόχο να “περάσει” η μείωση στις τιμές και να ελαφρυνθεί το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών. Βασικός πυλώνας επίσης είναι να τεθεί ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε όλη τη γραμμή μεταφοράς των προϊόντων: από την εισαγωγή τους από το εξωτερικό ή την παραγωγή τους στο εσωτερικό μέχρι να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή, αλλά και  η ενίσχυση των αγροτών.

Με την πρόταση νόμου τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και τη θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή.

Σχετικά Άρθρα