Περιπλέκεται η επίσκεψη Ράμα, την Κυριακή, στην Αθήνα- Δεν έχει ανακοινωθεί τόπος για την συγκέντρωση

 Περιπλέκεται η επίσκεψη Ράμα, την Κυριακή, στην Αθήνα- Δεν έχει ανακοινωθεί τόπος για την συγκέντρωση

Μετά την άρνηση του δημάρχου Γαλατσίου να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση Αλβανών μεταναστών και η ομιλία του Έντι Ράμα στο κλειστό αθλητικό κέντρο της περιοχής, οι πληροφορίες θέλουν τους “απεσταλμένους” του να αναζητούν αγωνιωδώς τόπο για την πραγματοποίησή της, με ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και σε κάποια πλατεία. Η ΕΥΠ έχει κινητοποιηθεί ώστε να φτάσουν εγκαίρως οι σχετικές πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επισήμως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί προσεκτική στάση καθώς δεν θέλει να δώσει διαστάσεις αλλά ούτε και να χρεωθεί την ευθύνη μιας πιθανής αναβολής.

Μπορεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα να διαφημίζει μέσω βίντεο την προεκλογική του επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαΐου, αλλά επισήμως δεν έχει ενημερώσει ακόμα την κυβέρνηση.

Το διαμήνυσε ανεπίσημα μέσω του συνεργάτη του Εντι Φούγκα, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας και έχει επαφές τόσο με γαλάζιους, όσο και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, αφού η επίσκεψη Ράμα είναι ανεπίσημη, οπότε δεν θα ακολουθηθεί το σχετικό πρωτόκολλο.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, είχε διαμηνύσει στον Έντι Ράμα ότι καλό θα ήταν να πραγματοποιήσει την επίσκεψη και ομιλία του μετά τις ευρωεκλογές (άλλωστε, η δικαιολογία ότι πρόκειται για προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του καθώς οι εκλογές στην Αλβανία θα διεξαχθούν την άνοιξη του… 2025!), κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε. Είναι προφανές πως η επιλογή της 12ης Μαϊου έχει σαφή συμβολισμό επειδή κλείνει ένας χρόνος από την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και ο Αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να διατυπώσει αιχμές για την επιλογή της ΝΔ να τον χρίσει υποψήφιο ευρωβουλευτή. Αλβανοί αξιωματούχοι κοντά στον Ράμα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να καταγγείλλει στην ομιλία του ότι η ελληνική κυβέρνηση προέβαλλε εμπόδια στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης ενώ ο ίδιος είχε συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του, παλαιότερα, στη Χειμάρρα.

Σχετικά Άρθρα