“Σώου” Ράμα στην Αθήνα με στόχο την υποψηφιότητα Μπελέρη- Η ανάρτησή του

 “Σώου” Ράμα στην Αθήνα με στόχο την υποψηφιότητα Μπελέρη- Η ανάρτησή του

Την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 12 Μαΐου επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στα social media ο Έντι Ράμα. Πρόκειται για κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού που εκλαμβάνεται ως “απάντηση” στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη και βαθαίνει ακόμα περισσότερο το χάσμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Το ΥΠΕΞ επισημαίνει πως η επίσκεψη είναι ανεπίσημη και δεν θα υπάρξει καμία συναντηση με Έλληνα αξιωματούχο. Το γεγονός, πάντως, ότι αυτή η επίσκεψη θα μπορούσε να γίνει μετά τις ευρωεκλογές, δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

«Υπενθυμίζω σε όσους από εσάς βρίσκεστε στην Ελλάδα, ότι στις 12 Μαΐου ξεκινάμε από την Αθήνα το ανοιξιάτικο ταξίδι στη διασπορά… θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο» έγραψε στην ανάρτηση ο Αλβανός πρωθυπουργός, την οποία συνοδεύει με βίντεο από προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας.

Από την Αθήνα, πάντως, έχει γίνει απολύτως σαφές ότι δεν προβλέπεται καμία επίσημη συνάντηση με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, με την κυβέρνηση να μην κρύβει την ενόχλησή της για τις κινήσεις αυτές του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ράμα προγραμματίζει να επισκεφθεί στις 12 Μαΐου την Αθήνα προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση Αλβανών μεταναστών και υποστηρικτών του, σε μια κίνηση η οποία αποτελεί προφανή απάντηση σε ό,τι ο ίδιος θεωρεί ως παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας του, δηλαδή την ανάδειξη του κ. Μπελέρη σε υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”. Μέχρι πρότινος κάποιο επίσημο αίτημα επίσκεψης του κ. Ράμα στην Αθήνα δεν έχει διατυπωθεί και εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, προκειμένου να αποφύγει πιθανές επιπλοκές, αν τελικά έλθει στην Αθήνα, θα το κάνει ιδιωτικώς. Από το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, μεταδόθηκε αρμοδίως στους συνεργάτες του κ. Ράμα ότι από τη στιγμή που η επίσκεψη αυτή δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και μετά τις ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα