• 30 Ιουλίου, 2021

To πρακτορείο Anadolu “έκλεψε” το στιγμιότυπο της συνάντησης Μητσοτάκη-Τατάρ- Δημιουργούν εντυπώσεις

 To πρακτορείο Anadolu “έκλεψε” το στιγμιότυπο της συνάντησης Μητσοτάκη-Τατάρ- Δημιουργούν εντυπώσεις

Μια ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον “ψευδοπρόεδρο” των Κατεχόμενων, Ερσίν Τατάρ στο περιθώριο της Σύνοδου Κορυφής, προκάλεσε αίσθηση.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε “τυχαία” από την ελληνική πλευρά, ωστόσο το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu είχε “στήσει” φωτογράφο στο σημείο.

“Του επανέλαβα την πάγια θέση μας ότι με τη λύση των δύο κρατών δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Και ότι είναι μια λύση η οποία απορρίπτεται – όχι μόνο γιατί αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – και γιατί είναι παντελώς ασύμβατη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άρα στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, ο κ. Τατάρ δεν πρέπει να μιλάει για δύο κράτη γιατί κανείς δεν θα τον ακούσει. Η συζήτηση σταματάει εν τη γενέσει της”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση η τυχαία συνάντηση, έδωσε την ευκαιρία στον ψευδοπρόεδρο των Κατεχόμενων για ένα καρέ, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί με λίγη παραπάνω προσοχή από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πηγή: news247.gr

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.