Παρασκήνιο: Ποιους υπουργούς υπονοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι “μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας”

 Παρασκήνιο: Ποιους υπουργούς υπονοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι “μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας”

“Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Για ποιους όμως χτυπούσε η καμπάνα;

Πρώτα από όλα, στο Μαξίμου εδώ και καιρό επικρατεί ενόχληση για τη συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας ψιθυρίζεται ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει μετατρέψει το γραφείο του στο υπουργείο Ανάπτυξης σε… προεκλογικό κέντρο και ταυτόχρονα επιδίδεται σε μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων, αμελώντας τα καθήκοντα του.

Και πρόσφατα άλλωστε δημοσιεύματα είχαν κάνει λόγο για “κίτρινη κάρτα” από το Μαξίμου στον κ.Γεωργιάδη, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, επίσης με την κατηγορία ότι ασχολείται κυρίως με την προεκλογική του εκστρατεία στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όπου πρόκειται να δώσει τη μάχη του σταυρού, αλλά και ότι μιλάει πολύ στα ΜΜΕ και προκαταλαμβάνει μέτρα και κινήσεις της κυβέρνησης.

Όταν βέβαια είχε ερωτηθεί σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε μεν όπως ήταν αναμενόμενο την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού σε όλους τους υπουργούς, αλλά πρόσθεσε με νόημα πως “θα πρέπει να είναι απολύτως προσηλωμένοι στην υλοποίηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί”.

Στο Μαξίμου επίσης θεωρούν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ασχολείται κυρίως με το να χτίσει το πολιτικό του μέλλον ώστε να πλασαριστεί ως “δελφίνος” όταν έρθει η ώρα της διαδοχής. Ως εκ τούτου βλέπουν με εξαιρετική καχυποψία κάθε κίνηση του κ.Δένδια, ιδίως όταν δεν εμπίπτει στη στενή σφαίρα των καθηκόντων του. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών επικρατεί ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον φερόταν να είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια η επίσκεψη του κ.Δένδια στη Μόσχα παραμονή του πολέμου στην Ουκρανία και η βεβαιότητα, που εξέπεμψε πως δεν θα εισέβαλλε τελικά η Ρωσία στη γειτονική της χώρα.

Δημοσιεύματα έφεραν επίσης το Μαξίμου ενοχλημένο με το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ώρα που η Τουρκία προχωρούσε σε μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο, ταξίδεψε στο Παρίσι για τελετή βράβευσης του.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ήθελε με την παρέμβαση του χθες να βάλει επιτέλους φρένο στην εκλογολογία, που συνεχίζεται παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, με πολλούς γαλάζιους να πιστεύουν πλέον ότι κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν το Σεπτέμβριο.

Πηγή: news247

Παναγιώτης Δρίβας