• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Κόντρα στη Βουλή για τα γεγονότα στη Μόρια – Πυρά από την αντιπολίτευση

 Κόντρα στη Βουλή για τα γεγονότα  στη Μόρια – Πυρά από την αντιπολίτευση

Αντιπαράθεση έφερε στη Βουλή η κατάσταση στη Μόρια, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, να αναφέρει ότι το προσφυγικό έχει στοιχεία εθνικής κρίσης που απαιτεί ομοψυχία και συναίνεση.

«Έχουμε για πρώτη φορά την Ευρώπη κοντά», είπε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτίων και την ανακάλυψη των πρωταιτίων τους οποίους και θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

Οξύτατη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έβαλε τον εμπρηστικό μηχανισμό και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου -που εκλέγεται στη Λέσβο- να απαντά ότι ευθύνες φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «φταίει το Σύμφωνο Ελλάδος-ΕΕ-Τουρκίας», ενώ επεσήμανε ότι την κατάσταση συντήρησαν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι πρέπει να αποτραπούν νέα φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας προς την πλατεία Βικτωρίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε την πρόταση για ακατοίκητα νησιά.