ΒΟΥΛΗ/Πρόταση δυσπιστίας: Τι θα πει ο πρωθυπουργός-Διπλή επίθεση για υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος και συμφέροντα

 ΒΟΥΛΗ/Πρόταση δυσπιστίας: Τι θα πει ο πρωθυπουργός-Διπλή επίθεση για υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος και συμφέροντα

Με την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνεται η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία επι της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι σήμερα το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, η κυβέρνηση θα έχει ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνη της Βουλής, και η ΝΔ θα βγεί πολιτικά κερδισμένη.

Και αυτό έχοντας καταφέρει να «διορθώσει» τα λάθη που έγιναν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, έχοντας καταφέρει να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα και τη βάση του κόμματος, ενόψει Ευρωεκλογών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής έχοντας στην φαρέτρα του ένα σημαντικό «όπλο» όπως λένε χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του.

Επρόκειτο για την δήλωση του Ν. Φαραντούρη που ευχήθηκε η ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση ως συνέχεια της πρότασης του Στ. Κασσελάκη για διεξαγωγή εθνικών εκλογών με διεθνής παρατηρητές. Υπο αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός θα κάνει λόγο για «υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος» και θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει από τα ευρωψηφοδέλτια τον Ν. Φαραντούρη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει διπλή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών και του ανθρώπινου πόνου. Παράλληλα, θα κάνει έναν απολογισμό όλων των πρωτοβουλιών που έλαβε η κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο για να διευκολύνει τις Αρχές και θα επαναλάβει πως η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά την δουλειά της. 

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έφτασαν στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα κίνητρα και το χρόνο που επέλεξαν για να καταθέσουν μια τέτοια πρόταση.

Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά που είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοίμαζαν την πρόταση δυσπιστίας από καιρό ενώ από την Χαριλάου Τρικούπη διέψευσαν κάτι τέτοιο.

Από την Πειραιώς εκτιμούν πως η συνεργασία των κομμάτων της Κεντροαριστεράς όπως αποτυπώθηκε με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αποτελεί μια πολιτική τακτική χωρίς κανένα υπόβαθρο. Κορυφαία γαλάζια στελέχη χαρακτηρίζουν ως «ευκαιριακή» και «πρόσκαιρη» την συνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία προγραμματική βάση για τον σχηματισμό ενός κοινού αντικυβερνητικού μετώπου.

Σχετικά Άρθρα