Κωνσταντοπούλου: Μπήκε με φωνές και στην Ολομέλεια για τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη

 Κωνσταντοπούλου: Μπήκε με φωνές και στην Ολομέλεια για τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταφέρεται κατά του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο κ. Τσαβδαρίδης, η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοπτε με φωνές την ομιλία του.

Μεταξύ άλλων, φώναζε: «τι ντροπή», «το έγκλημα έγινε δυστύχημα», «να πούμε και μπράβο στον κ. Καραμανλή!», «πόρισμα υπόθαλψης» ενώ όταν έφτασε στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τη συγκίνηση του για τον πόνο των συγγενών λέγοντας ότι «ως γονιός, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν αρκεί, γιατί κανένα πόρισμα δε θα φέρει πίσω τα παιδιά», λέγοντας ότι θαυμάζει απεριόριστα τον αγώνα των συγγενών με την κ. Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά και «και για αυτό το συγκαλύπτετε, επειδή το θαυμάζετε κ. Τσαβδαρίδη».

Όταν ανέβηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης και πριν λάβει τον λόγο, η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του, λέγοντας «κύριε Κόκκαλη συμπράττετε και εσείς».

Τι είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

«Υπήρξε ζήτημα τιμής όχι μόνο να διαλευκανθεί το σύνολο της υπόθεσης, αλλά γιατί έπρεπε να μην υπάρξει υπόνοια για συγκάλυψη», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Όπως είπε, «διαπιστώθηκε από την επιτροπή ότι ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που είναι δεσμευτικός, παραβιάστηκε κατά συρροή και διαδοχικά όσο από τον σταθμάρχη Λάρισας όσο και από τους μηχανοδηγούς».

Επικαλούμενος και το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, «σύμφωνα με τους μάρτυρες, αν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, το δυστύχημα είναι βέβαιο ότι δε θα είχε συμβεί. Έστω και μία αν δεν είχε λάβει χώρα, το γεγονός θα ήταν αρκετό για να αποσοβήσει το δυστύχημα!».

Τι είπαν Βασίλης Κόκκαλης και Μιλένα Αποστολάκη

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης από την πλευρά του είπε, « είναι λυπηρό οι εισηγητής της πλειοψηφίας να κλείνουν τα μάτια και να μην αρθρώνουν κουβέντα για το διπλό έγκλημα». Όπως είπε, «αυτά που διαδραματίστηκαν εξεταστική ήταν θλιβερά γιατί πράγματι, υπήρχε και υπάρχει ξεκάθαρα προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας». Και πρόσθεσε ότι υπήρχαν «σοβαρές ενδείξεις για τέλεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, στην ομιλία της είπε ότι «δεν συστήθηκε να διερευνήσει πολιτικό ή οικονομικό σκάνδαλο αλλά από το βάρος συλλογικού εθνικού πένθους για άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, υπό το βάρος μεγαλύτερες σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα». Όπως είπε, η Εξεταστική, «θα καταγραφεί σαν μια μελανή σελίδα, ένα μαύρο στίγμα καθώς είχε ένα και μοναδικό στόχο από την αρχή της σύστασης της την οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος Τεμπών». Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή, «απορρίπτοντας το αίτημα που κατατίθεται από σύνολο της αντιπολίτευσης».

Νωρίτερα η συνεδρίαση διεκόπη και μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να παραστεί στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, ωστόσο, είχε εξαιρεθεί καθότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση οικογενειών θυμάτων από το δυστύχημα των Τεμπών. Η παρουσία και οι παρεμβάσεις της δημιούργησαν ένταση εντός της αίθουσας ενώ χρειάστηκε η συνεδρίαση να διακοπεί και στο τέλος να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είχε ενημερώσει με επιστολή της τον πρόεδρο της Βουλής ενώ υποστήριξε, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι δεν έχει εξαιρεθεί και δεν την αντικαθιστά η βουλευτής του κόμματος της, Ελένη Καραγεωργοπούλου αλλά την αναπληρώνει. Σε δήλωση της στο περιστύλιο της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε τόσο κατά του προέδρου της Βουλής αλλά και του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, απαιτώντας την εξαίρεση του Δημήτρη Μαρκόπουλου, της αντιπροέδρου αλλά και του γραμματέως.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή ολοκληρώνει τις εργασίες της καθώς συνεδριάζει για τελευταία φορά με σκοπό να να συρραφούν σε ενιαίο κείμενο οι ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσαν τα κόμματα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Μίλησε για συγκάλυψη ευθυνών

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προεδρείου της Βουλής αλλά και της εξεταστικής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι επιχείρησαν την εξαίρεση της από την Εξεταστική Επιτροπή, με πρόσχημα όπως είπε, ότι εκπροσωπεί οικογένειες συγγενών των θυμάτων.

Η πρόεδος της Πλεύσης Ελευθερίας, λίγο πριν ξεκινήσει εκ νέου η συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας, έκανε λόγο για συγκάλυψη ευθυνών. 

Τσαβδαρίδης: Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά έχει ονοματεπώνυμο

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μετά τη διακοπή της εξεταστικής σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, κατήγγειλε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «για παρεμπόδιση των εργασιών» και παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

«Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» ανέφερε ο βουλευτής και είπε πως «η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ανω- κάτω είχε γίνει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα, πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα παρότι δεν είναι μέλος διότι είχε αποβληθεί καθώς υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Αρχικά, λόγω της παρουσίας της δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Κρίθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορούσε μεν να παραμείνει στην αίθουσα, αλλά όχι και να λάβει το λόγο. Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε μόνη της το λόγο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής και είπε ότι είχε κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή της να είναι στην Επιτροπή. 

Η συνεδρίαση εν μέσω φωνών, διακόπηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα, ενώ οι εργασίες μεταφέρθηκαν και συνεχίζονται πλέον  στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη να έχει το λόγο και την κυρία Κωνσταντοπούλου να φωνάζει. Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Οι βουλευτές των κομμάτων  είχαν εκφράσει την δυσφορία τους στους διαδρόμους κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και σόου. Άλλοι σχολίαζαν ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κ. Κωνσταντοπουλου και κωλυσιεργεί την διαδικασία.

Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία. Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω στις Εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Με επιστολή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε κάνει γνωστό ότι είχε σκοπό να παρασταθεί και να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής. 

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής,
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κκ. Α. Πλεύρης και Ζ.Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων.
Σε κάθε περίπτωση και επί τυχόν δικής σας αντίκρουσης ως προς την εγκυρότητα της απόφασης περί εξαίρεσης, σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, θα αναπληρώσω νομίμως εγώ την κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, ενώ τέλος για την περίπτωση που αρνηθείτε, παράνομα και αντικανονικά, την ανωτέρω παρουσία μου είτε ως τακτικού μέλους είτε ως αναπληρωματικού, σας γνωρίζω ότι πρόκειται να παραστώ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να υποβάλω αίτηση εξαίρεσης του Προέδρου Δημητρίου Μαρκόπουλου και των λοιπών μελών του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, λόγω έκδηλης μεροληψίας τους, η οποία συνιστά πράξη υπόθαλψης υπαιτίων προσώπων για το έγκλημα των Τεμπών.

Ενσωματώνω κατωτέρω και την από 11/12/2023 Επιστολή μου προς εσάς:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της από 6/12/2023 επιστολής σας, με την οποία ζητείτε τον ορισμό άλλου βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το Έγκλημα των Τεμπών, επικαλούμενος απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής περί εξαίρεσής μου, σας γνωρίζω τα εξής:

Η απόφαση περί εξαίρεσής μου, την οποία επικαλείσθε, είναι άκυρη και ανυπόστατη, αφού, πέραν του ότι είναι εντελώς αβάσιμη νόμω και ουσία και προδήλως υποβολιμαία, εκδόθηκε από Επιτροπή που δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει την Εξαίρεση μέλους της και με διαδικασία που ούτε προβλέπεται πουθενά ούτε παράγει έννομα αποτελέσματα. Ως γνωστόν, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, την εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών ομάδων στις Διαρκείς Επιτροπές ορίζουν οι ίδιες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δια των Προέδρων τους και δεν μπορούν να την υπαγορεύουν άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ούτε φυσικά η Κυβέρνηση δια της πλειοψηφίας που διαθέτει ή δια του Προέδρου της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο ότι με την επιστολή σας μου ανακοινώνετε ότι η Επιτροπή αποφάσισε την εξαίρεσή μου και με καλείτε μα ορίσω άλλο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, σας καλώ να μου γνωρίσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής ισχυρίζεσθε ότι αποφασίσθηκε η εξαίρεσή μου και με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής με καλείτε να ορίσω έτερο μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας στην Επιτροπή, ουσιαστικά παρεμβαίνοντας εσείς ο ίδιος στη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής και στο δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίσει η ίδια την εκπροσώπησή της
Η απόφαση την οποία επικαλείσθε ελήφθη ακύρως, χωρίς δικαίωμα, χωρίς νόμιμη διαδικασία και με την συμμετοχή προσώπων που έχουν καταδήλως σύγκρουση συμφερόντων, όπως ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ενήργησε ως εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ, όπως καταγγέλλουν τα θύματα, εμπλέκεται σε ενέργειες συνδεδεμένες με την συγκάλυψη γεγονότων μετά το έγκλημα. Επίσης μεγάλο μέρος της πλειοψηφίας διαμορφώθηκε από βουλευτές μη-μέλη της Επιτροπής, αλλά και από βουλευτές με εκπεφρασθείσα άρνηση του σκοπού και του αντικειμένου της Επιτροπής, όπως ο Πρόεδρος αυτής βουλευτής Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει το Έγκλημα των Τεμπών «ατύχημα» και «καταστροφή». Παρακαλώ συναφώς να μου γνωρίσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής επιτρέπεται βουλευτές μη-μέλη μιας Διαρκούς Επιτροπής να αποφασίζουν την Εξαίρεση μέλους της Επιτροπής προερχόμενο από άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Κατά τη συνεδρίαση την οποία επικαλείσθε διαπράχθηκαν από την Κυβερνητική Πλειοψηφία βαρύτατα κοινοβουλευτικά παραπτώματα που συνιστούν και αδικοπραξίες, συμπεριλαμβανομένων ακραίων συμπεριφορών, bullying και ύβρεων προς το πρόσωπό μου από τον ορισθέντα Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος μου απηύθηνε δημόσια επίμονες ύβρεις και συκοφαντίες, έκλεινε το μικρόφωνό μου για να μην ακούγομαι και έφθασε στο σημείο να με αποκαλεί «γελοία» επειδή διένειμα στους βουλευτές της Επιτροπής την Εξώδικο των Οικογενειών των θυμάτων προς εσάς και τις αιτήσεις μου προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Για το θέμα αυτό και για τη συνολική ακραία και σεξιστική συμπεριφορά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ανωτέρω Προέδρου της Επιτροπής σας απευθύνθηκα και στην Διάσκεψη των Προέδρων της 7/12/2023, οπότε οι γυναίκες εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι απαράδεκτες και μη ανεκτές αυτές οι συμπεριφορές. Δυστυχώς εσείς όχι μόνον δεν τις καταδικάζετε, αλλά τις υιοθετείτε και τις αναπαράγετε, πράγμα που κάνατε και στην Διάσκεψη των Προέδρων, με διαρκείς ειρωνείες και μειωτική συμπεριφορά που δεν συνάδει ούτε με την θέση ούτε με τον ρόλο σας.
Επίσης εδώ και 2 εβδομάδες σας έχω καταγγείλει και σας έχω ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή ανοίγονται χωρίς γνώση, χωρίς συναίνεση και χωρίς ενημέρωσή μας, ενώ την 27/11/2023 διαπιστώθηκε ότι άγνωστα άτομα είχαν μπει στο γραφείο όπου φυλασσόταν η δικογραφία του εγκλήματος των Τεμπών. Το γεγονός αυτό το θεωρώ ευθέως συνδεδεμένο με την διαδικασία για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, που είχε προηγηθεί την Παρασκευή 24/11/23 και με την κινητοποίηση διαδικασίας εξαίρεσής μου την επομένη 28/11/2023 από τον κ. Πλεύρη, σε συνεννόηση μαζί σας. Μέχρι σήμερα δεν μου έχετε δώσει καμμία επίσημη και συγκεκριμένη απάντηση και εξήγηση για το ποιοι και γιατί εισήλθαν στα γραφεία μας χωρίς γνώση και ενημέρωσή μας, ενώ στη Διάσκεψη των Προέδρων επιχειρήσατε να διακωμωδήσετε το ζήτημα.
Παρακαλώ να μου δώσετε την επίσημη απάντησή σας, ως οφείλετε ως Πρόεδρος της Βουλής.
Εν αναμονή των οφειλόμενων απαντήσεών σας και με την επιφύλαξη όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, σας γνωρίζω ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών θα με αναπληρώσει, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής.

Αθήνα, 11/12/2023

Με τιμή,
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας»

Σχετικά Άρθρα