• 19 Οκτωβρίου, 2021

Καραμανλής για σεισμό στην Κρήτη: Το συντομότερο τα χρήματα στους πληγέντες

 Καραμανλής για σεισμό στην Κρήτη: Το συντομότερο τα χρήματα στους πληγέντες

Στη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κρήτης αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής το πρωί της Τετάρτης τονίζοντας ότι οι αυτοψίες θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, σημείωσε ότι από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη, ώστε οι πληγέντες να πάρουν τα χρήματά τους το συντομότερο.

Επισήμανε ότι παρότι τα σεισμικά φαινόμενα είναι ακόμη έντονα, στην Κρήτη βρίσκονται περίπου 100 μηχανικοί της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 500 αυτοψίες. Τόνισε ότι στόχος είναι οι αυτοψίες να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να λάβουν την κρατική αρωγή.
«Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος αντιμετώπισης μίας φυσικής καταστροφής από την ελληνική πολιτεία με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός είπε αυτό το προφανές: Ότι αντί να τρέχει ο κάθε πολίτης να δίνει ένα χαρτί σε κάθε υπηρεσία για να πάρει αποζημίωση, αυτό θα γίνεται με μία αίτηση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Χαρακτήρισε σημαντικό ποσό την προκαταβολή των 20.000 ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας. «Δεν θα ξεχαστούμε και θα βρούμε τρόπους να σπάσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας», τόνισε ο κ. Καραμανλής, διαβεβαιώνοντας ότι και κατά τη διαδικασία των δεύτερων ελέγχων «θα είμαστε από πάνω για να λύσουμε όλα τα προβλήματα» και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.