ΒΟΥΛΗ: Ο Καραμανλής προκάλεσε “έκρηξη” αντιδράσεων- Όσα έγιναν τη δεύτερη μέρα της πρότασης δυσπιστίας

 ΒΟΥΛΗ: Ο Καραμανλής προκάλεσε “έκρηξη” αντιδράσεων- Όσα έγιναν τη δεύτερη μέρα της πρότασης δυσπιστίας

Σε ρυθμό όχι απλά΄”σκληρού ροκ” αλλά “χέβι μέταλ” εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την υπονόμευση του κράτους δικαίου, εξαιτίας της ομιλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή και της πλήρους στήριξης που του παρείχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι βουλευτές της ΝΔ με το παρατεταμένο χειροκρότημα τους στο πρόσωπο του.

Η ομιλία του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ και η στήριξη υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος στιγμάτισε χθες τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. “Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη” είπε ο κ. Καραμανλής επιχειρώντας να ξεφύγει  από την πίεση της αντιπολίτευσης και προκαλώντας επί της ουσίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να καταθέσει “με σοβαρότητα και υπευθυνότητα” όπως είπε και να απαντήσει “θεσμικά στη Βουλή και όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media”.

Σημείωσε μάλιστα στο πλαίσιο συμψηφισμού ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση της ΝΔ “δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι”, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για “υποκρισία και μίσος”, αλλά και για “παρωδία αντιπολίτευσης” και επανέλαβε “δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη”.

“Στόχος σας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης” ανέφερε και υπογράμμισε “αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων”, προκαλώντας τη οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε “Και, επειδή άφησε και αυτός υπονοούμενα για “θυρωρούς της διαπλοκής”. Ποιας διαπλοκής; Αυτής με την οποία δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. Μπρατάκος και Παπασταύρου) έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπολοίπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν.”.

“Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα σας έχει μηδενική ενσυναίσθηση. Μιλάμε για ένα έγκλημα, όπου έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Και βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε: «ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους» και μετά από μερικές μέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε” τόνισε και πρόσθεσε δηκτικά “Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Δεν φταίει ο κ.Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας”.

Από την πλευρα του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός πέταξε το γάντι στον Κ. Αχ. Καραμανλή, καλώντας τον να δεσμευτεί ότι θα συναινέσει στη συγκρότηση προανακριτικής για το έγκλημα των Τεμπών. “Τώρα απερίφραστη δήλωση στην Βουλή ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και δεν κρύβεται” τόνισε και επέμεινε “θα παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής της υπουργικής του ασυλίας και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Θέλετε να κάνουμε δήλωση εδώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και σε μία συνεδρίαση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Ο ίδιος να το πει. Για να είναι καθαρό το μέτωπό του, να μην υπάρχει καμία σκιά, κανένα άγος, όχι μόνο για τον ίδιο, για όλη την κυβέρνηση. Θα το κάνει;”

Κατά τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη “Δεν υπάρχει ούτε συγκάλυψη ούτε έγκλημα” και “για το ανθρώπινο λάθος έχει ομολογήσει ο σταθμάρχης”, ενω ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επιτέθηκε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία νωρίτερα άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την κάλυψη που παρέχουν τον Κ. Αχ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο για “επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας”.

Σχετικά Άρθρα