Καραμανλής: Δεν ξέρω τι συνέβη με τα ηχητικά- ‘Έχω πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα αμέσως”

 Καραμανλής: Δεν ξέρω τι συνέβη με τα ηχητικά- ‘Έχω πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα αμέσως”

Μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός είναι να απέχουμε συνειδητά. Σεβασμός είναι να μην κάνουμε συνειδητή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».

«Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι στις ανακριτικές Αρχές», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση με τις αλλοιωμένες συνομιλίες ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε πως από τη στιγμή που παραιτήθηκε δεν γνωρίζει τι συνέβη με τα ηχητικά. «Έχω πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα αμέσως» είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, όταν πήγε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σημείο. «Είδα εικόνες που ήταν τραγικές. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα», επανέλαβε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη σύμβαση 717, λέγοντας: «Η ίδια η Δικαιοσύνη μου έλεγε να τρέξω τις διαδικασίες. Ήρθαν μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μου έλεγαν ότι εγώ ευθύνομαι. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά. Με κατηγορούν για αντιφατικά πράγματα», συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ακόμη ο κ. Καραμανλής είπε ότι «οι προειδοποιήσεις δεν ήταν για ατύχημα αλλά για προβληματικό δίκτυο».

Σχετικά Άρθρα