Σε ρόλο Σίβυλλας η Ντόρα; -Ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες κάλπες- Τι είπε στον Σκουρλέτη

 Σε ρόλο Σίβυλλας η Ντόρα;  -Ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες κάλπες- Τι είπε στον Σκουρλέτη

Στα πηγαδάκια στο κυλικείο της Βουλής συζητείται έντονα η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη μετά από την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη που όλοι θεωρούν πως άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Λογικά, η κ. Μπακογιάννη δεν μπορεί να διερμηνεύει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ούτε καν να τις γνωρίζει, ίσως, όμως όσα είπε αντανακλούν τις συζητήσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και τις εισηγήσεις που υπάρχουν.

Σιβυλλική* απάντηση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Πάνο Σκουρλέτη μετά την επαναδιατύπωση του αιτήματος προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. «Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά» αντέτεινε η πρώην υπουργός, με τα λόγια της να αφήνουν για πρώτη φορά ανοιχτό από την πλευρά της πλειοψηφίας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη από το βήμα της Ολομέλειας, ο Π. Σκουρλέτης πήρε τον λόγο για να απαντήσει σε μία προσωπική αναφορά της «γαλάζιας» βουλευτή που είχε στο επίκεντρο την οικονομία. «Η συγγνώμη που διατυπώθηκε (για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα») ήταν -κατά τη γνώμη- υποκριτική» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Η μοναδική συγγνώμη που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι οι εκλογές».

Τότε, η κ. Μπακογιάννη επανήλθε, λέγοντας από τα βουλευτικά έδρανα: «Κύριε Σκουρλέτη, μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Οπότε, μην έχετε απόλυτη βεβαιότητα…». Έτσι, λοιπόν, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται το πρώτο στέλεχος της συμπολίτευσης, το οποίο επιλέγει να μην αναπαραγάγει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί εκλογών στο τέλος της τετραετίας.

*Στην αρχαιότητα με τη λέξη Σίβυλλα (ή και Σιβύλλα) χαρακτηριζόταν η οποιαδήποτε γυναίκα με μαντική ικανότητα που προφήτευε αυθόρμητα (χωρίς να ερωτηθεί), όταν περιερχόταν σε έκσταση, μελλοντικά συμβάντα (συνήθως δυσάρεστα ή φοβερά). Αυτό συνέβαινε, όπως πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι, γιατί δεχόταν την επίσκεψη ενός θεϊκού πνεύματος. Οι Σίβυλλες δεν είχαν σχέση εργασίας με κάποιο μαντείο.

Σχετικά Άρθρα