Η εκλογική task force του Μαξίμου και η “δεξιά εμπροσθοφυλακή” στη Βόρεια Ελλάδα με “σημαία” τον Μπελέρη και στόχους Βελόπουλο, Νίκη και αποχή

 Η εκλογική task force του Μαξίμου και η “δεξιά εμπροσθοφυλακή” στη Βόρεια Ελλάδα με “σημαία” τον Μπελέρη και στόχους Βελόπουλο, Νίκη και αποχή

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί το εκλογικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου με κεντρικό στόχο ενόψει ευρωεκλογών την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ένα ποσοστό κοντά σε εκείνο των ευρωεκλογών του 2019 (33,4%) που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να υποστηρίξει πως το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι υπέρ της πολιτικής σταθερότητας. Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναβαθμίσει σε “προσωπικό στοίχημα” την υπόθεση της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του libre, στην μάχη μπαίνουν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, 13 υπουργοί θα αναλάβουν προσωπικά από μία περιφέρεια. Ενώ θα δημιουργηθούν και μικτά κλιμάκια από μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και κομματικά στελέχη, τα οποία θα συνεπικουρούν τους «υπουργούς-περιφερειάρχες».

Στην κατανομή των περιφερειών έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι τη Β. Ελλάδα (όπου με “σημαία” την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στόχος είναι ο περιορισμός των διαρροών προς την Ελληνική Λύση -που καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά- τη Νίκη και, βεβαίως, την… αποχή) θα αναλάβουν οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης, συνεπικουρούμενοι από τους Θ. Πλεύρη και Αγγ. Συρίγο. Ενώ ο Κ. Πιερακάκης θα αναλάβει την Περιφέρεια Αττικής, όπου υπάρχει πιο μεγάλο κεντρώο κοινό. Συντονιστικό ρόλο θα παίξει η Εκλογική Επιτροπή υπό τον Ν. Παναγιωτόπουλο, ενώ το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής έχουν αναλάβει ο Π. Μαρινάκης και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης της V+O, συνεπικουρούμενοι από τον Ν. Ρωμανό, την Κ. Κάπη, τον Χρ. Ζωγράφο και τον Ε. Παρκς. Παρών σε κεντρικό στρατηγικό ρόλο παραμένουν ο Σταν Γκρίνμπεργκ και ο Θ. Λιβάνιος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στ. Γκρίνμπεργκ με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι η συμπερίληψη Φρ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο έδωσε στη ΝΔ την πολυπόθητη 1 μονάδα και ανέβασε το ποσοστό της από το 32% στο 33%. Και αισιοδοξεί ότι, με την άνοδο της συσπείρωσης τις τελευταίες ημέρες, θα ξεπεράσει και το 33%.

Σχετικά Άρθρα