Αποκαλυπτικό Newsletter της Κουμουνδούρου προς μέλη και φίλους για 4 μέτωπα της καθημερινότητας

 Αποκαλυπτικό Newsletter της Κουμουνδούρου προς μέλη και φίλους για 4 μέτωπα της καθημερινότητας

Σε τέσσερα μέτωπα εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την αντιπολιτευτική-προεκλογική τακτική αυτές τις ημέρες , δίνοντας  έμφαση τη μεγάλα ζητήματα καθημερινότητας, στο κράτος δικαίου και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Το newsletter προς μέλη και τους φίλους του κόμματος είναι αποκαλυπτικό, καθώς η Κουμουνδούρου δίνει έμφαση:

 – στο “πιο ακριβό Πάσχα της ζωής μας”, τονίζοντας “Συνεχίζονται αμείωτα οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και η ακρίβεια στην Ελλάδα. Το πιο ακριβό Πάσχα της ζωής μας είναι εδώ. Η υψηλή και παρατεταμένη ακρίβεια αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας”

– στην “6ήμερη εργασία μονομερώς”, αναφέροντας  “Στην Ελλάδα όχι μόνο αποκλίνουμε με μεγάλη ταχύτητα από το μέσο Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και πρωτοτυπούμε διεθνώς αρνητικά. Για παράδειγμα, ενώ σε πολλές χώρες δοκιμάζονται πρακτικές εφαρμογής της εβδομαδιαίας εργασίας 4 ημερών, στην Ελλάδα, εξαιτίας των ρυθμίσεων Γεωργιάδη και Χατζηδάκη επεκτείνεται το σύστημα της 6ημερης και 7ημερης εβδομαδιαίας εργασίας με μονομερή μάλιστα απόφαση από τον εργοδότη. Την ίδια ώρα η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολογία αποκάλυψε ότι οι φόροι και οι εισφορές στην Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερες από το μέσο όρο. Σχεδόν 4 στα 10 ευρώ του εισοδήματος πάνε σε φόρους και εισφορές”.

– στη “διάλυση της Δημόσιας Υγείας”, καθώς όπως σημειώνεται “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί με ευλάβεια ένα σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας,  (ΔΕΗ, αεροδρόμια, τράπεζες), αφελληνισμού του επιχειρείν (ξενοδοχεία-τουρισμός) και επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων. Κεντρικός επίσης άξονας των εφαρμοζόμενων πολιτικών είναι η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είναι εμφανής η δυσαρέσκεια των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας και τις παροχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά πρέπει να ερμηνεύονται ως το αποτέλεσμα της επιστροφής στην κανονικότητα…” και

– στην “έκθεση-κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ”, μετά το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, η οποία έρχεται “να επιβεβαιώσει τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Η έκθεση καταγράφει τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί σε τομείς, όπως η αστυνομική βία, η κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων, οι διακρίσεις, η έλλειψη ελευθερίας της έκφρασης στα ΜΜΕ και η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ζητά απαντήσεις σε δύο ερωτήματα σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη μετά από νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας .

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο X αναφέρει: “Με βάση το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ζητώ την επίσπευση όλων των σχετικών ερευνών και τεχνικών διαδικασιών, ώστε να έχουμε άμεσα μία έγκυρη απάντηση:
α. Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού (ξυλόλιο) από την εμπορική αμαξοστοιχία;
β. Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών;
Ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το “Βήμα”, νέα ερωτήματα φαίνεται να απασχολούν νομικούς και τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων αλλά και τις δικαστικές αρχές. Το πρώτο από αυτά αφορά την ανίχνευση ξυλολίου σε επτά διαφορετικά σημεία του χώρου της τραγωδίας. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, το ξυλόλιο αρχικά συνδέθηκε με το “λιώσιμο” από τις υψηλές θερμοκρασίες των βαφών των βαγονιών και των υλικών για εξαφάνιση των γκράφιτι.

Με τους πραγματογνώμονες να απαντούν ότι δεν έχει παρατηρηθεί αφενός αλλοίωση της βαφής των συρμών και κυρίως το ξυλόλιο βρέθηκε σε 3-4 σημεία όποτε δεν υπήρχε κοντά κανένα βαγόνι, επαναφέροντας το ερώτημα αν το ξυλόλιο προέρχεται από ενδεχόμενη παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία. Την ίδια ώρα, ζητείται να επιταχυνθούν οι έρευνες του Γενικού Χημείου του Κράτους για τυχόν ανίχνευση ουσιών σε μεγάλους όγκους χωμάτων που μεταφέρθηκαν άρον άρον σε ιδιωτικό χώρο, στο πλαίσιο της εκχέρσωσης του χώρου για την οποία διεξάγεται ήδη δικαστική έρευνα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επέστρεψε χθες στην Αθήνα αεροπορικώς από τη Λέσβο, καθώς η περιοδεία του συντομεύθηκε κατά μία ημέρα λόγω των καιρικών συνθηκών (θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο) και σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της περιοδείας του στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε 20 νησιά του Αιγαίου, έχοντας δίπλα του τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, σε όλα τα νησιά είχε επαφή με τους κατοίκους ενημερώθηκε και ανέδειξε τα προβλήματα τους και πρόβαλε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους είναι – η ακρίβεια -πιο έντονη από ότι στη ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς των προϊόντων-, – η απομόνωση των νησιών που ενίοτε γίνεται αποκλεισμός λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. 
Ο κ. Κασσελάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα στον τομέα υγείας καθώς η κατάρρευση του ΕΣΥ γίνεται πιο έντονη στα απομακρυσμένα νησιά που δυσκολεύονται να βρουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέσα στον Μάιο θα επισκεφθεί τη Ρόδο, το Καστελόριζο και τη Σύμη, καθώς επίσης τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο που δεν πήγε σε αυτή την περιοδεία.

Σχετικά Άρθρα