• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη- Η “γραμμή” στη μάχη της Βουλής- Τι είπε στους υπουργούς

 Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη- Η “γραμμή” στη μάχη της Βουλής- Τι είπε στους υπουργούς

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός όπως είχε αναφέρει από το πρωί το libre αναφέρθηκε στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Λίνα Μενδώνη καλώντας τους υπουργούς να την στηρίξουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την αποπομπή των μισών υπουργών» φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το ζήτημα των χειρισμών της υπουργού πολιτισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο υπουργικό η υπόθεση Λιγνάδη – Νέα κάλυψη Μητσοτάκη στη Μενδώνη παρά την κατακραυγή

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια αν και παρούσα στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης δεν θέλησε να πάρει τον λόγο και να δικαιολογήσει την στάση της στους συναδέλφους της. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχει την πλήρη στήριξη από το Μαξίμου που τονίζει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης της υπουργού πολιτισμού.

Την ίδια στρατηγική αναμένεται να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκη στην αυριανή συζήτηση στη βουλή και αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν η υπουργός Πολιτισμού θα είναι δίπλα στον πρωθυπουργό στα υπουργικά έδρανα.

Πάντως η αυριανή “μάχη” στη Βουλή θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πολιτικού σκέλους της υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τους βουλευτές του σε μία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την “ποιότητα του δημοσίου λόγου”, παραθέτοντας στοιχεία και αποδείξεις για τη δράση τέτοιων λογαριασμών ειδικά στο twitter.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της υπόθεσης Λιγνάδη είναι σαφής και αυτό προκαλεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου που καλείται από την κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από έναν δημοσιογράφο -τον Κώστα Βαξεβάνη τον οποίο θα επιχειρήσει να ταυτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- που δρα αυτοβούλως αλλά εμφανίζεται ως αιχμή του δόρατος του σκληρού αντι-μητσοτακικού πυρήνα που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες του libre φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να κινείται σε πολύ σκληρούς τόνους αλλά θεσμικά, και να αποκαλύπτει το παρασκήνιο της επιχείρησης συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ