• 2 Αυγούστου, 2021

Το μήνυμα Τσίπρα σε Ζάεφ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών – H ομιλία στο Forum Διαλόγου των Πρεσπών

 Το μήνυμα Τσίπρα σε  Ζάεφ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών – H ομιλία στο Forum  Διαλόγου των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών στην Οχρίδα και στο Οτέσεβο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε κατηγορηματικά στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας τη σημασία που έχει η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ιδίως ως προς δημόσιες οντότητες και σχολικά βιβλία και του ζήτησε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζαεφ διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους και ότι ήδη ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε ορισμένες από αυτές.

Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.

Η ομιλία στο Forum των Πρεσπών

Οι προοδευτικοί πολιτικοί ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ρίχνεις τείχη, αλλά γίνεται πιο εύκολο όταν χτίζεις γέφυρες με τον γείτονά σου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών.

«Οι συντηρητικοί δεν ρίχνουν τα τείχη γιατί φοβούνται ότι θα πέσουν πάνω τους και θα καταστρέψουν την καριέρα τους. Ως προοδευτικοί πολιτικοί αναλάβαμε την κυριότητα μιας έντιμης λύσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ως ένα μεγάλο βήμα. «Φτάσαμε σε αυτή τη συμφωνία γιατί πάλεψαν προοδευτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι οι διαφορές μεταξύ των κρατών μπορούν και πρέπει να λύνονται», είπε χαρακτηριστικά.