• 26 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ : “Εθίστηκε στα ψέματα ο κ. Πέτσας”

 ΣΥΡΙΖΑ : “Εθίστηκε στα ψέματα ο κ. Πέτσας”

Σφοδρή επίθεση στον Στέλιο Πέτσα εξαπέλυσαν  οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης και Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, με αφορμή δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση για το νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Φαίνεται πως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας εθίστηκε τόσο πολύ από τα ψέματα που είπε ως πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, που η ιδιότητα του ψεύτη τον ακολουθεί και στα νέα του καθήκοντα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η άνεση με την οποία εμφανίστηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ισχυριζόμενος ότι όλες οι παρατάξεις σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ».

Γερμανικό δικαστήριο: Αντισυνταγματική η απαγόρευση κυκλοφορίας – Η Δικαιοσύνη ακυρώνει μέτρα κατά της πανδημίας

Οι δύο υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν τα πυρά τους και κατά των «γαλάζιων δημάρχων», για χάρη των οποίων, όπως υποστηρίζουν, «η κυβέρνηση προτείνει το υπερπλειοψηφικό σύστημα που επιστρέφει τη χώρα χρόνια πίσω». Είναι προφανές, αναφέρουν, ότι οι δήμαρχοι της ΝΔ, θα συντάσσονταν πίσω από αυτή την πρόταση, και προσθέτουν: «από αυτό το σημείο όμως μέχρι να υποστηρίζει ο κ. Πέτσας ανερυθρίαστα ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ δεν έχουν αντιρρήσεις με το αντιδημοκρατικό όριο εκλογής του 43% και την αυτόματη εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 3/5 στα συμβούλια, μεσολαβεί ένα χάος».

Καταλήγοντας αναφέρουν: «Εφόσον ο κ. Πέτσας αμφισβητεί την ύπαρξη αντιδράσεων μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 04/02, όπου διατυπώθηκαν ξεκάθαρα σειρά ενστάσεων γύρω από την κυβερνητική πρόταση και μάλιστα όχι μόνο από δημάρχους που πρόσκεινται στην Αριστερά και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Εάν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι ψευδόμενος θα διευκολύνει αυτή την αντιμεταρρύθμιση-έκτρωμα να ψηφιστεί σε συνθήκες πολιτικής καραντίνας είναι βαθειά γελασμένος».