Η αισιοδοξία Κασσελάκη ενόψει Ευρωεκλογών, οι μετριοπαθείς φωνές και η συμβουλή… Τσίπρα

 Η αισιοδοξία Κασσελάκη ενόψει Ευρωεκλογών, οι μετριοπαθείς φωνές και η συμβουλή… Τσίπρα

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θέτοντας τον εκλογική πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 17-18% και της…”απόλυτης ανατροπης” ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίσει για πέμπτη μέρα τον περίπλου στα νησιά του Αιγαίου, αξιοποιώντας παράλληλα στο έπακρο τα social media για την προβολή των θέσεων του ιδίου και του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί βασικά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει τη βάση της ανατροπής στις επόμενες εθνικές εκλογές και προς τούτο ποντάρει, όχι μόνο στους “απολιτίκ” όπως τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του, αλλά και στο κοινό που έχει φύγει προς την αποχή τα τελευταία χρόνια λόγω απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και ιδίως τους 850.000 ψηφοφόρους που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2019-2023.

Πάντως η  εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά, εμφανίζεται πιο μετριοπαθής και εξηγώντας τι σημαίνει “ανατροπή” για τον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει ουσιαστικά στη σημαντική μείωσης της διαφοράς. “Εάν η κυβέρνηση έχει απώλεια 10 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, δηλαδή πριν από δέκα μήνες, αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα” τονίζει σημειώνει “Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, ούτε να λέμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το ποσοστό που δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις”

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην προ-εκλογική καμπάνια του κόμματος και στην προσέλκυση των απογοητευμένων ψηφοφόρων του κόμματος λόγω της παραίτησης του από την ηγεσία  και αυτό φάνηκε και από την εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου.

Μάλιστα χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην τελευταία ανάρτηση της ημέρας στα social media ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση  χρήστη του  instagram κατά τη διάρκεια του Q&A,  “ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή που του έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας;” απάντησε  “Ο Αλέξης μου είπε στην αρχή “από κάθε άνθρωπο έχεις κάτι καλό να πάρεις” και αυτό το θεωρώ πολύ σοφό. Προφανώς στον στίβο της πολιτικής δεν έχουν όλοι τις ίδιες αφετηρίες, τα ίδια κίνητρα, τον ίδιο στόχο -αν και θα έπρεπε ειδικά στην αριστερά. Αλλά αυτό το ότι “από κάθε άνθρωπο έχεις κάτι καλό να πάρεις” εμένα με έχει κάνει πολύ πιο διαλλακτικό και υπομονετικό. Είναι πολύ καλή συμβουλή και πιστεύω και ο ίδιος την έχει ζήσει πολύ έντονα στην καριέρα του, στην πολύ μεγάλη του πορεία στην πολιτική”.

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις του κόσμου στο instagram και αφορμή στάθηκε η παραμονή του στο νησί της Αστυπάλαιας λόγω κακοκαιρίας. Ο κόσμος έκανε μέσα από το instagram ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για τις θέσεις του κόμματος, όσο και πιο προσωπικές.

“Πιστεύω ότι θα αλλάξεις τον κόσμο μας. Χωρίς καμία ερώτηση” του έγραψε κάποιος ακόλουθος του, με τον ίδιο να απαντά: “Ευχαριστώ για τα πολύ γλυκά και όμορφα λόγια σου. Ο κόσμος μας θα αλλάξει μόνο από εμάς. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Μαζί, εσύ και εγώ, εμείς όλοι θα αλλάξουμε τον κόσμο μας. Μέχρι τότε δουλειά, δουλειά, δουλειά και να υπενθυμίζεις σε όλους και όλες ότι μια καλύτερη ζωή είναι στα χέρια μας”

Απαντώντας σε σχόλια και ερωτήσεις ακολούθων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων “Είμαι ένας από εσάς γιατί δεν προέρχομαι από τζάκι. Με την αξία μου έχω καταφέρει, ό,τι έχω καταφέρει. Έχω επιστρέψει εδώ  να προσφέρω στην πατρίδα που αγαπώ και σου υπόσχομαι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνω μέσα στο κλειστό Μέγαρο Μαξίμου, αλλά θα είμαι μαζί σας όσο πιο αδιαμεσολάβητα γίνεται. Είμαστε μια μικρή χώρα, πρέπει να είμαστε μια αγαπημένη χώρα. Έχουμε ένα τεράστιο παγκόσμιο ανταγωνισμό και πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια να μπορέσουμε να βελτιωθούμε όλοι μας”

“Πρώτον, για μικρές επιχειρήσεις με κέρδος μέχρι 220.000 ευρώ που είστε 97% των επιχειρηματιών που μας ακούν, θα μειώσουμε το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις αυτές από 22, στο 17%. Νούμερο 2 καταργούμε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Τρίτον θα έχεις μια πολύ πιο γρήγορη μεταχείριση εάν έχεις μια υπόθεση στα δικαστήρια της χώρας. Το κράτος δικαίου πρέπει να είναι ένα κράτος που θα βοηθά την υγιή επιχειρηματικότητα” απάντησε σε κάποιον μικροεπιχειρηματία

Και στο ερώτημα που του τέθηκε που θα βρει τα χρήματα για να κάνει όσα λέει στην περιοδεία του και όχι μόνο ανέφερε “Η οικονομία είναι ένα δυναμικό σύστημα. Δεν είναι ένα στατικός υπολογισμός σε ένα excel.  Όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο φορολογείται κάποιος αυτό είτε είναι θετικό για την οικονομία, είτε αρνητικό. Όταν εμείς αλλάζουμε τη φορολογία για να είναι πολύ πιο προοδευτική, σε μια ατομική κλίμακα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, για τη μισθωτή εργασία. Πιο προοδευτική για τις επιχειρήσεις, μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων”. Και επισήμανε “Όταν καταργείς τον φόρο εισοδήματος, την προκαταβολή αυτού του φόρου στις επιχειρήσεις, δημιουργείς νέα κίνητρα και στις μικρές και στις μεγάλες επιχειρήσεις να επενδύσουν. Αυτό φέρνει μια ανάπτυξη. Συγχρόνως όταν μειώνεις την σπατάλη, την αισχροκέρδεια σε κλάδους όπως τα τρόφιμα, οι τράπεζες, το ηλεκτρικό ρεύμα, έχεις μια τεράστια υπεραξία για την κοινωνία. Πόροι υπάρχουν το θέμα είναι πώς τους αξιοποιείς και πώς ενεργοποιείς τη δημιουργικότητα της κοινωνίας”.

“Θεωρείτε πώς η ενσυναίσθηση πρέπει να γίνει υποχρεωτικό μάθημα;” ήταν μία ακόμη πρωτότυπη ερώτηση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον ίδιο να απαντά: “Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση. Δεν νομίζω ότι την ενσυναίσθηση μπορείς να τη διδάξεις, δεν είναι διδακτέα ύλη. Όλοι μέσα μας έχουμε κάποιο βαθμό ενσυναίσθησης. Το θέμα είναι πως αυτή η πηγαία ενσυναίσθηση μπορεί να καλλιεργηθεί και να εκδηλωθεί για το καλό της κοινωνίας. Εκεί από υποχρέωση όλοι ως πολιτεία, σίγουρα μέσα από το σύστημα παιδείας, αλλά και γενικά μέσω των οικογενειών, της γειτονιάς, της αλληλεγγύης που διέπει μια κοινωνία να την αναδείξουμε. Άρα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο Instagram και χρήμα, αλλά το καλό του περιβάλλοντος, η φιλοζωία, η αλληλεγγύη”.

Πάντως τα εσωκομματικά “καρφιά” δεν λείπουν από τη ημερήσια ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του  Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρώην αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα dnews.gr τόνισε με δηκτικό τρόπο “Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς” παραπέμποντας στην πρόσφατη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην βάφτισή του κατά την συζήτηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σημειώνοντας την ανάγκη για “ορθολογισμό” και “ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό”.

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο με βάση τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τις ευρωεκλογές για το Action24 με την πρόθεση ψήφου των πολιτών για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη τετράδα είναι η Σοφία Μπεκατώρου με 35,2%, ο Νίκος Παππάς με 33,7%, ο Κώστας Αρβανίτης με 27,9% και η Έλενα Κουντουρά με 26,7%. Ακολουθούν ο Νίκος Φαραντούρης με 21,2%, ο Μάριος Αθανασίου με 17%, ο Γιώργος Τσίπρας με 16,3%, ο Βασίλης Κασσελάκης με 14,5%, ο Ευάγγελος Αντώναρος με 10%, η Δώρα Τσαμπάζη με 9%, η Δώρα Αυγέρη με 7,7% και η Μυρτώ Κοροβέση με 7%.

Σχετικά Άρθρα