• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικές οι αυξήσεις των τιμών λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης

 ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικές οι αυξήσεις των τιμών λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης

Ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους αντιπολιτευτικούς τόνους ενόψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη το προσεχές Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ βάζοντας στην προμετωπίδα της κριτικής του το θέμα των αυξήσεων και των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα. Ενδεικτική η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια που επιτρέπει «εκρηκτικές» αυξήσεις τιμών.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει. Η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες. Μέσα στην πανδημία, την πτώση του εισοδήματος και την ανεργία έρχεται και η έκρηξη των τιμών» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στον FLASH 99,4 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «η ιδεοληψία της ΝΔ, πως η αγορά μπορεί να αυτορρυθμίζεται και να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, την οδήγησε σε αδράνεια την οποία πληρώνουν οι πολίτες» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση είχε τα εργαλεία της νομοθετικής παρέμβασης και της παρέμβασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα οποία δεν αξιοποίησε επειδή σκέφτεται μόνο με όρους ιδιωτικοποιήσεων και λειτουργίας της αγοράς χωρίς κρατική παρέμβαση για την προστασία της κοινωνίας».

«Παρόμοια στάση κράτησε και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, όπου, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, νομοθέτησε την απόλυτη ελευθερία των τραπεζών. Επίσης, αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας νομοθέτησε ευκολότερες απολύσεις» σημείωσε η κυρία Αχτσιόγλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εξελέγη με υποσχέσεις για φόρο ελαφρύνσεις και τελικά έφερε ραγδαία μείωση στα εισοδήματα των πολιτών και στην αγοραστική τους δύναμη, υποσχέθηκε ασφάλεια και ζήσαμε μία κατάσταση ακραίας εγκληματικότητας, υποσχέθηκε επιτελικότητα και ζήσαμε την ακραία αναποτελεσματικότητα του κράτους στις φυσικές καταστροφές».

Με αφορμή, δε, την επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «είναι πολιτικά τραυματισμένος και έχει υποστεί φθορά από τη διαχείριση της πανδημίας και των πυρκαγιών, καθώς και από το φιάσκο του πρόσφατου ανασχηματισμού. Όλα γίνονται με επικοινωνιακούς όρους».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «αμφισβητείται πολύ σοβαρά η αξιοπιστία των λεγομένων του και όσων πρόκειται να τάξει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς το Μεσοπρόθεσμο που συμφώνησε με την ΕΕ όχι απλά δεν περιλαμβάνει νέες φοροελαφρύνσεις, αντιθέτως έχει δεσμευτεί να σταματήσει όλα τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας και τις όποιες φοροελαφρύνσεις εφαρμόστηκαν. Αν λέει άλλα έξω και άλλα μέσα είναι υποκριτικό».