ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι “πρωτιές” για την Κ.Ε- Οι συσχετισμοί και η επιρροή της Ομπρέλας- Όλα τα ονόματα

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι “πρωτιές” για την Κ.Ε- Οι συσχετισμοί και η επιρροή της Ομπρέλας- Όλα τα ονόματα

Στο 60% της καταμέτρησης και με 45 σταυρούς που έχουν να μετρήσουν οι εθελοντές της εφορευτικής επιτροπής η καταμέτρηση συνεχίζεται με αρκετές διακοπές καθώς το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και με την έως τώρα καταμέτρηση οι διαφορές είναι οριακές και η μόνη που έχει εξασφαλίσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα είναι η Έφη Αχτσιόγλου που έρχεται πρώτη σε σταυρούς στην Αττική. 

Ακολουθούν Διονύσης Τεμπονέρας, η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Χρήσος Σπίρτζης.   

Κάτω από την πρώτη δεκάδα συναντά κανείς την Ομπρέλα. Μετά τη Θεανώ Φωτίου που έρχεται δέκατη σε σταυρούς πρώτος απο την τάση έρχεται το ιστορικό στέλεχος Νίκος Βούτσης. 

Κάτω από την δεκαπεντάδα βρίσκει κάνεις τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που φαίνεται ότι πληρώνει την συνέντευξη στην Καθημερινή για τη “χαρισματική λαϊκότητα” του Τσίπρα που παραπέμπει σε λαϊκισμό, τον “τακτικισμό” του και την “αδικαιολόγητη ανασφάλεια”. Κάτω από την 20άδα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην περιφέρεια η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί και το άρωμα γυναίκας είναι επίσης έντονο με την ποσόστωση για τις γυναίκες να μην παίζει ιδιαίτερο ρόλο για την πρωτιά.

  • Στην κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) πρώτη είναι Θεοδώρα Τζάκρη και δεύτερη η Κατερίνα Νοτοπούλου. ‘
  • Στην Ήπειρο πρώτη η Όλγα Γεροβασίλη και δεύτερη η Μερώπη Τζούφη.
  • Η διεύρυνση δείχνει να επιβεβαιώνεται εκτός από τον Γιάννης Ραγκούση στην Αττική και στην Δυτική Ελλάδα με το Θάνο Μωραΐτη να εξασφαλίζει άνετη πρωτιά.
  • Πρώτος ο Γιάννης Μπουρνούς στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως και ο Γιάννης Σαρακιώτης στη Στερεά Ελλάδα. 

Αναλυτικότερα και με βάση τα νεότερα αποτελέσματα:

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς για την Κ.Ε

Η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι. Πάντως την «πρωτιά» στην Αττική, που εκλέγει 150 (δηλαδή τα μισά) μέλη της Κ.Ε φαίνεται πώς έχει «καπαρώσει» η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Μέσα στους πρώτους 10 υποψήφιους περιλαμβάνονται ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρακγούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακούλου, ο τομεάρχης Μεταφορών Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Από τα στελέχη που πρόσκεινται στην Ομπρέλλα ψηλά στην κατάταξη είναι ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, η Θεανώ Φωτίου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν βρίσκονταν στη πρώτη 10άδα.

Η

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεοδώρα Τσάγκρη με την τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου. Στην Κρήτη το «δίδυμο» που θήτευσε επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργείο Υγείας καταλαμβάνει τις δύο πρώτες θέσεις. Πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Παύλος Πολλάκης και ακολουθεί ο Ανδρέας Ξανθός. Στην Ήπειρο πρωτεύει η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ενώ στην Πελοπόννησο η πρώτη θέση ανήκει στον τομεάρχη Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Στην Στερεά Ελλάδα «μπροστά» είναι ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, ο Θάνος Μωραϊτης προηγείται στην Δυτική Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο ο Γιάννης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπήρχαν έως αργά το βράδυ, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποτυπωθεί ένας συσχετισμός δύναμης των τάσεων ανάλογος με αυτόν του Συνεδρίου. Δηλαδή περίπου το 70 με 75% θα καταλαμβάνουν οι τάσεις που στήριξαν τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές στο κόμμα ενώ η τάση της «Ομπρέλλας» που είχε σημαντικές ενστάσεις αναμένεται να κινηθεί γύρω στο 25 με 30%. Καθοριστική περιφέρεια για τον καθορισμό των συσχετισμών είναι φυσικά αυτή της Αττικής όπου υπήρξαν περισσότεροι από 500 υποψήφιοι.

Με πληροφορίες από το news247.gr

Παναγιώτης Δρίβας