ΣΥΡΙΖΑ: Tα πρώτα αποτελέσματα στη μάχη του σταυρού

 ΣΥΡΙΖΑ: Tα πρώτα αποτελέσματα στη μάχη του σταυρού

Ψήφο εμπιστοσύνης στα στελέχη της νεότερης γενιάς και δυναμική παρουσία των γυναικών δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται στην Αττική, ωστόσο ήδη υπάρχει μια εικόνα των στελεχών που θα δώσουν το παρόν στην νέα Κεντρική Επιτροπή. Να σημειωθεί πως 733 υποψήφιοι διεκδικούν τις 300 θέσεις, ενώ για πρώτη φορά καθιερώνεται η ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα του κόμματος. 

Στην περιφέρεια Αττικής το «νήμα» κόβει πρώτη η Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ακολουθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας. Στην πρώτη δεκάδα – με βάση τα μέχρι τώρα  στοιχεία- βρίσκονται η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ακολουθούν στη δεύτερη δεκάδα- πάντα σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση –  στελέχη της Ομπρέλας, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δυναμική παρουσία είχαν οι γυναίκες και σε πολλές περιφέρειες της χώρας, με την ´Ολγα Γεροβασίλη να έχει καθαρή πρωτιά στην Ήπειρο και τη Θεοδώρα Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία. Στην Πελοπόννησο πρώτος είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο Παύλος Πολάκης είχε τις περισσότερους ψήφους στην Κρήτη.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει κλίμα ικανοποίησης, καθώς εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών του σε σχέση με το 2019. Με βάση τα στοιχεία την Κυριακή εγγράφηκαν 110.000 νέα μέλη, ενώ συνολικά στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 150.000 πολίτες. Πλέον τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος είναι 172.000 και στόχος είναι να συνεχιστεί το «άνοιγμα» προκειμένου  «να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε το βράδυ της Κυριακής  πως «ο  ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές» και υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πια άλλο κόμμα, μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό»

Συνέχισε τονίζοντας  «γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα και ένα από τα μαζικότερα κόμματα της αριστεράς σε ολόκληρη την  Ευρώπη και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει πως τα 1000 εκλογικά κέντρα (τόσες ήταν οι κάλπες της Κυριακής) μπορούν να μετατραπούν σε «ταχυδρομεία»  που θα στείλουν «συστημένο τον λογαριασμό» στην κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος τύπου  του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας σε ερώτημα χθες για το αν ο «λογαριασμός» πήγε στην κυβέρνηση, απάντησε: «ο έναντι έφυγε, πολύ σύντομα έρχεται και ο εκκαθαριστικός». 

Σχετικά Άρθρα