“Συγγνώμη” Πορτοσάλτε στον Παρασκευόπουλο μετά τα fake news για την αποφυλάκιση Λιγνάδη (vid)

 “Συγγνώμη” Πορτοσάλτε στον Παρασκευόπουλο μετά τα fake news για την αποφυλάκιση Λιγνάδη (vid)

Ο Άρης Πορτοσάλτε, αν και πολλοί νομικοί, εξ’ αυτών και ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, επισήμαναν πως ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν είχε καμία απολύτως σχέση, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι λόγω ακριβώς αυτού του νόμου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για βιασμό σκηνοθέτη.

Μετά το σάλο, τις αντιδράσεις αλλά και την ανακοίνωση του ίδιου του πρώην υπουργού ο οποίος προειδοποιούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα όσα ειχε πει για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζει:

«Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος «Ν. Παρασκευόπουλου» είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από παλιά. Ποιόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και το όνομα ενός προσώπου. Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω».

Δύο εβδομάδες μετά, το πρωί της Πέμπτης (28/7) ο Άρης Πορτοσάλτε μέσω εκπομπής του ΣΚΑΪ ανακάλεσε τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση δηλώνοντας:

«Με αφορμή την συζήτηση για την υπόθεση Λιγνάδη στην εκπομπή στις 14 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Εκ παραδρομής έκανα αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου και ανακαλώ αυτή την αναφορά μου. Επί υπουργίας Παρασκευόπουλου δεν έχει περάσει νόμος που να συνδέεται με το ανασταλτικό αποτέλεσμα σε εφέσεις κατηγορουμένων. Μόνο για την υπό όρων αποφυλάκιση κρατουμένων. Κάτι το οποίο δεν αφορά την υπόθεση Λιγνάδη».

Παναγιώτης Δρίβας