• 18 Ιανουαρίου, 2021

Σχολεία: Ανοίγουν με τα ίδια μέτρα – Η Ζ. Μακρή ακύρωσε… on air την απόφαση του Δήμου στη Σητεία

 Σχολεία: Ανοίγουν με τα ίδια μέτρα – Η Ζ. Μακρή ακύρωσε… on air την απόφαση του Δήμου στη Σητεία

Χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται κλιμακωτά και όχι όλοι μαζί ενώ κάθε τάξη επίσης θα βγαίνει διαφορετικές ώρες για διάλειμμα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Το ποια τάξη θα πηγαίνει νωρίτερα και ποια αργότερα θα αποφασίζεται από το κάθε σχολείο και την σχολική επιτροπή. Το μέτρο αυτό θα ισχύει στα σχολεία που έχουν πολλούς μαθητές.

Ωστόσο τα μέτρα αυτά ίσχυαν και πριν επιβληθεί παύση λειτουργίας τον Νοέμβριο.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δήμου Σητείας για κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Τόνισε ξεκάθαρα πως την απόφαση για άνοιγμα και κλείσιμο σχολείων για όλες τις περιοχές την παίρνει το υπ. Παιδείας μαζί με τους ειδικούς και κανένας Δήμος.

Μάλιστα στην εκπομπή βγήκε τηλεφωνικά και ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, που δήλωσε πως από μεριάς του δεν υπάρχει θέμα, και πως ο Δήμος θα πειθαρχήσει στην απόφαση του υπουργείου.

Επίσης η κ. Μακρή ανακοίνωσε πως θα υπάρξει voucher που θα δοθεί σε μαθητές προκειμένου να αγοράσουν υπολογιστή, και να μπορούν πιο εύκολα να παρακολουθήσουν την τηλεργασία.