Επίσημη ανακοίνωση: Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

 Επίσημη ανακοίνωση: Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Η κακοκαιρία Avgi έφτασε και στην Αττική με τις ορεινές περιοχές να έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Οι δήμοι της Αττικής, στους οποίους τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση:

  • Μάνδρας – Ειδυλλίας
  • Φυλής – Αχαρνών
  • Κηφισιάς – Ωρωπού
  • Πεντέλης – Διονύσου
  • Παλλήνης

Ο Δήμος Φυλής έκανε γνωστό λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιά που αναμένεται τις επόμενες ώρες, για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024θα παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο και όλες οι αθλητικές – εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Φυλής. Παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη για θερμαινόμενη αίθουσα και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φυλής θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο  Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

  • Με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.

 Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου Κυνουρίας

  • Κλειστό θα παραμείνει αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου το δημοτικό σχολείο του Αγίου Πέτρου της Κυνουρίας. Λόγω της προβλεπόμενης χιονόπτωσης και λόγω της επικινδυνότητας, κατά την πρόσβαση και κατά την παραμονή των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε αυτό.

Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

  • Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα ανοίξουν στις 10:00 πμ

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αναμένεται να επικαιροποιηθούν εντός της ημέρας. 

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της σύσκεψης:

«Αποφασίσθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στις 8 ως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην εθνική οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα. Αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την κακοκαιρία

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην Εύβοια και στην Βοιωτία για την μη λειτουργία των σχολείων δια ζώσης για αύριο Τρίτη και με το υπουργείο Παιδεία για τηλεκπαίδευση. Και σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (σσ στους νομούς αυτούς) και στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας,  Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού Πεντέλης και Παλλήνης.

Σύσταση για την αυριανή ημέρα είναι να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους στο λεκανοπέδιο και φυσικά όχι σε αυτό το κομμάτι της εθνικής γιατί υπάρχουν οι προβλέψεις για χιονοκαταιγίδες και ισχυρούς ανέμους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα