• 23 Ιανουαρίου, 2021

Πυρετός συσκέψεων για το lockdown και το… clickaway – Η ημερομηνία κλειδί

 Πυρετός συσκέψεων για το lockdown και το… clickaway – Η ημερομηνία κλειδί

H πρώτη σύσκεψη ήταν ο καθιερωμένος «πρωϊνός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου στον οποίο παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό όλα τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της (τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, η κατάσταση στις ΜΕΘ, η πορεία του εμβολιασμού κ.α.).

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η δεύτερη και πιο κρίσιμη σύσκεψη, αυτή της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα πρέπει να καταλήξουν στην τελική τους εισήγηση κυρίως για το αν θα ξεκινήσει το click away από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ανάμεσα στους ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα υπάρξει και μια τρίτη τηλεδιάσκεψη στην οποία οι λοιμωξιολόγοι θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την εισήγησή τους και θα συζητήσουν μαζί του τα επόμενα βήματα.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα έχουν κριθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα οπότε και αναμένεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να κάνει ανακοινώσεις για ό,τι θα ισχύσει από το πρωί της Δευτέρας οπότε και λήγει το αυστηρότερο lockdown που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Οι ειδικοί θέτουν ως ημερομηνία ορόσημο για πιο κρίσιμες αποφάσεις την 25η Ιανουαρίου, καθώς τότε εκτιμούν πως θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον αντίκτυπο της κινητικότητας των γιορτών στα επιδημιολογικό φορτίο.