Μπόρις Τζόνσον: Νέα έρευνα για παραβιάσεις των lockdowns την περίοδο της πανδημίας

 Μπόρις Τζόνσον: Νέα έρευνα για παραβιάσεις των lockdowns την περίοδο της πανδημίας

Νέα στοιχεία προέκυψαν για τις παραβιάσεις των lockdowns από τον Μπόρις Τζόνσον και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας παραπέμφθηκε στην αστυνομία από το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος την εφημερίδα Times της Βρετανίας, στο ημερολόγιο πρωθυπουργικών υποχρεώσεων του Μπόρις Τζόνσον αναφέρονται παραβιάσεις των lockdowns, όπως επισκέψεις από φίλους του στο πρωθυπουργικό εξοχικό στο Τσέκερες αλλά και στη Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Ιουνίου 2020 και Μαΐου 2021.

Τα στοιχεία με τις παραβιάσεις έχουν δοθεί στην αστυνομική διεύθυνση του Thames Valley, όπου υπάγεται το εξοχικό στο Τσέκερς αλλά και στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, μετά από ενδελεχή εξέταση που έκανε το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου στο ημερολόγιο, στο πλαίσιο των νομικών προετοιμασιών για την επικείμενη δημόσια έρευνα περί της κυβερνητικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ξανά στο προσκήνιο το σκάνδαλο Party Gate

Τα στοιχεία έφτασαν και στην Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ερευνά κατά πόσο ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε το νομοθετικό σώμα αναφορικά με το σκάνδαλο Party Gate.

Παράλληλα, η νομική ομάδα του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού τόνισε ότι οι συναντήσεις του τότε ήταν σύννομες, την ώρα που οι σύμμαχοί του μιλούν για «ξεκάθαρα πολιτικά υποκινούμενη» εξέλιξη.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την πολιτική πίεση επί του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος περιμένει τον ερχόμενο μήνα το πόρισμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ασυλίας.

Σε περίπτωση που η Επιτροπή συστήσει 10ήμερη αποβολή του πρώην πρωθυπουργού από τη Βουλή και εφόσον αυτή η ποινή εγκριθεί από το σώμα, τότε ο κ. Τζόνσον απειλείται με εμβόλιμες εκλογές στην περιφέρεια που εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για παραβίαση των περιοριστικών όρων της πανδημίας, λόγω της παρουσίας του σε «πάρτι» για τα γενέθλιά του στις 19 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα διεξαγωγής του υπουργικού συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα