• 23 Απριλίου, 2021

Πελώνη: “Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη διερευνώνται…”- Αμηχανία στην κυβέρνηση για το όργιο αστυνομικής βίας

 Πελώνη: “Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη διερευνώνται…”- Αμηχανία στην κυβέρνηση για το όργιο αστυνομικής βίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται.
Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και στον πρωθυπουργό, αποδίδοντας τη χρήση βίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε τη χρήση βίας και το ΚΙΝΑΛ.

Για συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την πανδημία έκανε λόγο και το ΚΚΕ. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξάλλου σε συνέντευξη του στο News 24/7 είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και την υπέρμετρη καταστολή.

Ενώ και το ΜεΡΑ25 υποστήριξε ότι: “Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό”.