Κασσελάκης: Έχουμε κίνημα, η μισή ζωή δεν μας αξίζει -Η διαφάνεια είναι η ζωή μου, δεν με κρατάει κανείς (vid)

 Κασσελάκης: Έχουμε κίνημα, η μισή ζωή δεν μας αξίζει -Η διαφάνεια είναι η ζωή μου, δεν με κρατάει κανείς (vid)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) και το τρίτο γκρουπ των υποψήφιων της περιφέρειας Αττικής στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ξεκινώντας την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει ρεύμα κι απαντώντας σε φίλους του κόμματος είπε πως «βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για την παρουσίαση του σπιτιού του:

«Το ξέρω ότι έχουν πρόβλημα μαζί μου διότι η προπαγάνδα Γκρίνμπεργκ για να πετύχει θέλει έναν προβλέψιμο αντίπαλο. Κι εγώ δεν είμαι προβλέψιμος. Κι όσο με περιμένουν στη γωνία, τόσο θα τους βγαίνω από αλλού. Χθες Πέμπτη άνοιξα το σπίτι μου στην τηλεοπτική κάμερα. Σήμερα έβαλαν τα πληρωμένα πιστόλια τους να γράφουν ότι κάνω επίδειξη πλούτου».

«Δεν έχω κανένα λόγο να “φλεξάρω” το πώς ζω. Απέναντι, όμως, σε έναν πρωθυπουργό που γιορτάζει την απόκτηση του τεσσερακοστού πρώτου ακινήτου του χωρίς κανένας να ξέρει πώς φτιάχνεται μία αμύθητη περιουσία με τον μισθό του βουλευτή, νιώθω πως έχω την υποχρέωση να ξέρει ο κόσμος και πώς ζω και πού ζω και με ποιον ζω».

«Η διαφάνεια δεν είναι μέρος του προφίλ μου. Η διαφάνεια είναι η ζωή μου», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας και για αποτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα του πρωθυπουργού.

«Αυτός είμαι, όλα δουλεμένα, όλα δηλωμένα κι όλα φορολογημένα με την αυστηρή νομοθεσία της Αμερικής. Όταν σας λέω “δεν με κρατάει κανείς”, θέλω να βλέπετε στην πράξη γιατί δεν με κρατάει κανείς. Ζω σε ένα διάφανο σπίτι όπου φαίνονται όλα. Ο πρωθυπουργός ζει σε γυάλινο πύργο αποκομμένος από όλα», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τίποτα, ελέγχει κάτι από όλα όσα γίνονται στη χώρα;», δίνοντας παραδείγματα τροφίμων οι τιμές των οποίων έχουν πάρει την ανηφόρα.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε επίθεση και στον Γιώργο Αυτιά: «Ο επίσημος προπαγανδιστής του Κυριάκου Μητσοτάκη τώρα ανταμείβεται. Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου, που δήλωσε σήμερα ότι σύνθημά του είναι το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” της χούντας».

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τέσσερις από τις προτάσεις του κόμματός του κατά της ακρίβειας:

  • 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά / 6% ФПА στα προϊόντα ατομικής υγιεινής ενηλίκων και περιποίησης βρεφών.
  • Εταιρείες Ηλεκτρικής ενέργειας: Ανώτατο περιθώριο κέρδους 5%.
  • Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  • Δημιουργία «Τειρεσία» διάρκειας πέντε ετών για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, επίσης, πως στη χώρα μας υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ο πρώτος είναι ο δρόμος που λέει: “Έχω 41%, όλα κρίθηκαν, μην ενοχλείτε τον αλαζόνα”. Ο δεύτερος είναι το κίνημα που φτιάχνουμε μαζί: Το λιγότερο δε μας αρκεί. Η μισή ζωή δεν μας αξίζει», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

    Αναλυτικά οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στις τρεις εκδηλώσεις:

    Σχετικά Άρθρα