• 28 Νοεμβρίου, 2020

Εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση η Αλεξία Έβερτ μετά το σάλο για τις χυδαιότητες κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ

 Εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση η Αλεξία Έβερτ μετά το σάλο για τις χυδαιότητες κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της αντιδημάρχου, Αλεξίας Έβερτ με αφορμή τα σχόλια που έκανε στο facebook για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ.

Η Αλεξία Έβερτ, σύμφωνα με το δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Σε δήλωση του ο κ Μπακογιάννης  τονίζει ότι σέβεται την κυρία Έβερτ αλλά το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό» και προσθέτει:

ΚΚΕ: Ζητά από τον Κ. Μπακογιάννη την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ- Θύελλα αντιδράσεων

«Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής».

Την παραίτησή της είχε ζητήσει νωρίτερα και η “Ανοιχτή Πόλη”.

Η Αλεξία Έβερτ σε σχόλιό της σε ανάρτησή στα social media με φωτογραφία απο την συγκέντρωση του ΚΚΕ εγραψε: “πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά”.

Παραιτήθηκε η Αλεξία Έβερτ μετά τα σχόλια περι