• 26 Νοεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Ζητά από τον Κ. Μπακογιάννη την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ- Θύελλα αντιδράσεων

 ΚΚΕ: Ζητά από τον Κ. Μπακογιάννη την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ- Θύελλα αντιδράσεων

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

«Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων» υπογράμμισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΕΒΕΡΤ

Φήμες ότι ανοίγει για ασθενείς COVID το πυρηνικό καταφύγιο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα, η Αλεξία Έβερτ με απαράδεκτο τρόπο σχολίασε τα μέλη του ΚΚΕ, με αφορμή την υποδειγματική τους συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

Οι εκφράσεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να αποδοκιμάσει τη συγκέντρωση παραπέμπουν περισσότερο σε ακροδεξιό κόμμα, παρά σε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και κόρη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιό της κάτω από ανάρτηση δημοσιογράφου των «Νέων» με την παρακάτω φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κώστα Μπακογιάννη, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

Θύελλα αντιδράσεων για την χυδαία ανάρτηση της Αλεξίας Έβερτ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα social media η ανάρτηση της αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων Αλεξίας Έβερτ που αποκαλεί τους διαδηλωτές και τους βουλευτές του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν τη χθεσινή συγκέντρωση μπροστά στην Αμερικανική πρεσβεία “κατσαρίδες και τρωκτικά”. Η ακραία τοποθέτηση της στενής συνεργάτιδας του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη συμπεριλαμβάνει προφανώς στον άθλιο χαρακτηρισμό και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό και τους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους “αναγκαστικά συμβιώνει” στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Πρόκειται για την ίσως πιο ακραία τοποθέτηση στο πλαίσιο των επιθέσεων που δέχεται το ΚΚΕ μετά τα όσα συνέβησαν χθες και συγκρούεται ευθέως ακόμα και με τις πιο σκληρές επίσημες θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που δήλωσε πως “τιμά το ΚΚΕ”, εκφράζοντας, ωστόσο, την αντίθεσή του με όσα έλαβαν χώρα χθες στο κέντρο της Αθήνας.


Η αντιδήμαρχος Αθηναίων έκανε το απαράδεκτο σχόλιο «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!», κάτω από την ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook όπου η αρθρογράφος είχε ποστάρει μια φωτογραφία από την παρέμβαση του ΚΚΕ για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου με το σχόλιο: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».

Την Αλεξία Έβερτ συναγωνίζεται ίσως μόνο ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος που αποκάλεσε “επίδοξους δολοφόνους” τους διαδηλωτές του ΚΚΕ.

«Έχετε μείνει σε τέσσερις αστυνομικούς ενώ έχουμε 1500 επίδοξους δολοφόνους στους δρόμους της Αθήνας» είπε παραληρηματικά.