Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης – Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Ομογένειας για τον Μπελέρη

 Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης – Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Ομογένειας για τον Μπελέρη

Με πρωτοβουλία της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 18:00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα, μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός Νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης – συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο που παραμένει προφυλακισμένος, προκαλώντας προβληματισμό για τους πραγματικούς λόγους της δίωξής του. Η παρέλευση της προθεσμίας “νομιμοποιεί” την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει στην επανάληψη των εκλογών.

Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στον αγώνα του Φρέντι Μπελέρη, της οικογένειάς του, αλλά και της ομογένειας στη Χειμάρρα, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

“Στεκόμαστε δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται”, ήταν η πρώτη ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη. Λίγες ημέρες αργότερα ο δήμαρχος Αθηναίων εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισμα συμπαράστασης, στο οποίο επισημαίνονταν η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αναφερόταν ότι “η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της”.

“Η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου”, ανέφερε το ψήφισμα, καθώς τότε μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη, κρατείτο και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης.

Υπενθυμίζεται πως το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε γίνει δεκτό κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη), του ΚΚΕ (Λαϊκή Συμπαράταξη Αθήνας), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα, ενώ υπέρ τάχθηκε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ». Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο πρόεδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.

Σχετικά Άρθρα