• 23 Απριλίου, 2021

Οριστικό “μπλόκο” στο λιανεμπόριο μετά τα μέτρα… “εκτόνωσης” – Μεταφέρονται για Απρίλιο οι αποφάσεις

 Οριστικό “μπλόκο” στο λιανεμπόριο μετά τα μέτρα… “εκτόνωσης” – Μεταφέρονται για Απρίλιο οι αποφάσεις

649 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονϊού, με τα νέα κρούσματα του φονικού ιού να φτάνουν τα 2.785. Παρά ταύτα ανακοινώθηκαν μέτρα χαλάρωσης της καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυελλώδες παρασκήνιο: Η επιστράτευση Γεραπετρίτη δεν έπεισε – Βαθύς διχασμός, οριακές ψηφοφορίες, απόρριψη προτάσεων

Self (rapid) test: Πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο που έρχεται με καθυστέρηση;-Πως θα το κάνετε-Ποιοι και γιατί διαφωνούν

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι τα εξής:

  • Επέκταση ωραρίου μετακίνησης (από σήμερα) έως τις 21:00 όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
  • Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
  • Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α , ηλικίας από 60 ετών και άνω, και τον Μάιο η ευπαθή ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Επίσης μετά από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας ανακοινώθηκαν δωρεάν self rapid test, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία.

Από τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, το οποίο θα κάνει μόνος του στο σπίτι. Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. 

Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν πως θα χρειαστούν 2 εβδομάδες για να ομαλοποιηθεί η επιδημιολογική καμπύλη, κάτι που ίσως μεταφέρει για τις 5 Απριλίου, το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και την άρση άλλων περιοριστικών μέτρων.